Nat en onstuimig herfstweer na het weekend

HOLLANDS KROON – Voor de regio’s Noord en Midden begint dit weekend de herfstvakantie. Daarbij is het droog en rustig herfstweer, maar na het weekend neemt de kans op regen toe en wakkert de wind flink aan. Koud is het niet en tijdens droge momenten met zonneschijn is het prima weer voor een herfstwandeling.

Dit weekend is het rustig weer met geregeld zonneschijn. De regenkans is zaterdag klein en geregeld schijnt de zon. Ook zondag is het prima weer voor een lekkere herfstwandeling of fietstocht. Wel zijn in het noorden en langs de westkust enkele buien mogelijk, maar landinwaarts kan de paraplu thuisblijven. De temperatuur ligt op beide weekenddagen rond 14 graden en daarmee is de temperatuur vrij normaal voor half oktober.

Nat en onstuimig herfstweer na het weekend

Na het weekend stijg de kans op regen en neemt de wind flink in kracht toe. Geregeld trekken regengebieden en buienzones over ons land. Desondanks is het niet koud met middagtemperaturen van 14 tot 17 graden en dinsdag en woensdag kan het zelfs 16-20 graden worden. Tijdens droge momenten met zonneschijn kan het dan toch ineens aangenaam zijn,’ zegt Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline

Lekker uitwaaien aan zee is dan goed mogelijk, maar ook een wandeling door het bos met de vallende blaadjes maakt het herfstgevoel compleet. Richting het volgende weekend van de herfstvakantie, waarin regio Zuid vakantie krijgt, neemt de neerslagkans wat af en schijnt de zon vaker. ‘Wel blijft het stevig waaien en wordt het met 13-16 graden wat frisser,‘aldus Jacco van Wezel

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs