2°C | Amsterdam

Nationale Open Molendagen met pannekoeken bij Wieringer molens

HIPPOLYTUSHOEF – De Nationale Open Molendagen zijn op 14 en 15 mei. Beide molens van de Vereniging De Wieringer Molens doen daaraan mee. Op 14 mei is molen De Hoop in De Oever open voor bezoek en op 15 mei molen De Onderneming in Hippolytushoef.
De Open Molendagen op 14 en 15 mei zijn dagen, waarop in Nederland zoveel mogelijk molens open zijn en draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Ook beide Wieringer molens doen daar aan mee.
Tijdens de Nationale Open Molendagen op 14 mei is molen De Hoop aan de Hofstraat in Den Oever en op 15 mei molen De Onderneming aan de Koningsweg in Hippolytushoef van 11.00 tot 16.00 uur open voor bezoek en een rondleiding. Als er voldoende wind is, kan er ook graan worden gemalen.
En op die dagen kunt bij de molen overheerlijke van molenmeel gemaakte pannenkoeken komen eten met een kop koffie of thee of een glas limonade. Het molenmeel is natuurlijk bij de molens te verkrijgen. Kinderen kunnen zelf graan malen met een klein maalmachientje en het gemalen meel zeven om er bloem van te maken.
In de Noordkop zijn meerdere molens geopend. Wie wil weten welke molens in Noord-Hollands meedoen en welke activiteiten er worden georganiseerd, kan kijken op de website van De Hollandsche Molen via www.molens.nl . Voor meer informatie over de Wieringer Molens kan men kijken op www.dewieringermolens.nl.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.