2°C | Amsterdam

Natuurhistorische Wandeling Dijkwielen Wieringermeer

Wieringermeer – Op zondag 10 april is er een natuurhistorische wandeling rond de Dijkwielen. Deze wandeling is georganiseerd door Natuurvereniging Wierhaven en staat onder leiding van Laurens van der Vaart.
Op 17 april aanstaande is het 71 jaar geleden dat de Duitsers de Wieringermeerdijk opbliezen en de polder overstroomde. Tijdens de tocht bezoeken we de plek waar dat plaatsvond en kijken we naar overblijfselen van die zwarte dag uit de geschiedenis van de Wieringermeer. Een uniek stukje geschiedenis in de Wieringermeerpolder.  
De overgebleven Dijkwielen vormen nu samen met het Dijkgatbos een natuurgebied. Daar leven nu veel vogels, maar ook Reeën en vlinders. Een aantal van hen komen we vast tegen. Een verrekijker is dan ook een handig attribuut.  
De kosten voor de excursie bedragen €2,-. Deelname voor kinderen (<18) en leden van Natuurvereniging Wierhaven is gratis. We verzamelen om 09:00 uur bij Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24B, Wieringerwerf. De wandeling zal 2 uur in beslag nemen. Er kunnen maximaal 25 personen mee.   
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via educa[email protected] onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.