2°C | Amsterdam

Nieuwe brede school red Burgerbrug van de ondergang

Regionieuws – De nieuwe brede school in Burgerbrug is de redding van het dorp. Vandaag werd het gebouw officieel geopend, de pastoor heeft het pand ingezegend.

“Zonder deze school zouden jonge gezinnen misschien wel wegtrekken”, zegt directeur Annemarie Vriezekolk van de Sint Josephschool. Volgens haar is de school het kloppend hart van het dorp. “Er is hier al heel veel verdwenen. Burgerbrug heeft nog een kroeg, een kerk en gelukkig onze school,” meldt onze nieuwspartner RTVNH
Het was helemaal niet vanzelfsprekend dat de school voor het dorp behouden zou blijven. Het oude pand was versleten. Er is ruim 12 jaar hard aan gewerkt om deze nieuwe school te regelen. “We zijn natuurlijk heel klein dus we zijn heel blij dat het is gelukt”, zegt Vriezekolk. 
Volgens de kinderen was de oude school lek en moest je soms, als het koud was, je jas aanhouden in de klas. Ze zijn heel blij met de nieuwe school. “Vooral de tribune in de aula vind ik mooi!”, zegt één van de leerlingen. “Het is hier zo lekker warm”, zegt een ander.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.