Nieuwe brede school red Burgerbrug van de ondergang

Regionieuws – De nieuwe brede school in Burgerbrug is de redding van het dorp. Vandaag werd het gebouw officieel geopend, de pastoor heeft het pand ingezegend.

“Zonder deze school zouden jonge gezinnen misschien wel wegtrekken”, zegt directeur Annemarie Vriezekolk van de Sint Josephschool. Volgens haar is de school het kloppend hart van het dorp. “Er is hier al heel veel verdwenen. Burgerbrug heeft nog een kroeg, een kerk en gelukkig onze school,” meldt onze nieuwspartner RTVNH
Het was helemaal niet vanzelfsprekend dat de school voor het dorp behouden zou blijven. Het oude pand was versleten. Er is ruim 12 jaar hard aan gewerkt om deze nieuwe school te regelen. “We zijn natuurlijk heel klein dus we zijn heel blij dat het is gelukt”, zegt Vriezekolk. 
Volgens de kinderen was de oude school lek en moest je soms, als het koud was, je jas aanhouden in de klas. Ze zijn heel blij met de nieuwe school. “Vooral de tribune in de aula vind ik mooi!”, zegt één van de leerlingen. “Het is hier zo lekker warm”, zegt een ander.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs