2°C | Amsterdam

Nieuwe locatie Samen Anna Pauowna heet ‘De Elshof’

Anna Paulowna – De nieuwe locatie van Woonzorggroep Samen in Anna Paulowna gaat ‘De Elshof’ heten. Om een naam voor de nieuwe locatie te kiezen was een prijsvraag uitgeroepen. ‘De Elshof’ kwam uit 188 inzendingen als winnaar uit de bus.

De jury vond de naam ‘De Elshof’ heel toepasselijk, omdat de locatie in de wijk Elshof Zuid komt te staan. Zowel Karen Kruijer als Peter Vlaar hebben ‘De Elshof’ ingezonden. Donderdag 25 februari reikte clustermanager Tom Ploeg aan hen allebei de prijs uit: een dinerbon en een bos bloemen.
De Elshof
De Elshof in Anna Paulowna is een samenwerkingsverband tussen Woonzorggroep Samen en Wooncompagnie. De locatie bestaat uit vier woningen met in totaal 28 plaatsen voor mensen met dementie. Daarnaast komen 18 seniorenappartementen. In april 2016 staat de oplevering van De Elshof gepland.

Kleinschalig Wonen
De komende jaren neemt het aantal dementerende ouderen in onze regio sterk toe. Woonzorggroep Samen speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. In deze woningen vormen zeven mensen samen met het verzorgend personeel een eigen huishouden. Zij worden gestimuleerd om zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het dagelijkse huishouden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het koken, de was op te vouwen en door gezamenlijk te eten. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken en iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer.
Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, óók bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.