2°C | Amsterdam

Nieuwe Niedorp het hele weekend in het teken van bloemen

NIEUWE NIEDORP – Wandel van New York naar Bangkok, vang een glimp op van de Eiffeltoren terwijl je langs Kopenhagen en Dubai slentert en sluit je wandeling af op festival Dahlia Days. Op zaterdag 17 en zondag 18 september kan dat allemaal tijdens de jaarlijkse Floralia aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp.
De kleurrijke ‘Nierupper Floor’ staat dit jaar namelijk geheel in het teken van de mooiste Wereldsteden. Het is al de 86ste keer dat er in de derde week van september bijna een miljoen dahlia’s vanuit alle windstreken naar Nieuwe Niedorp komen. Hiermee worden door zo’n vijftig enthousiaste groepen inwoners de mooiste werkstukken gemaakt. Van klein maar fijn – en door de allerkleinsten gemaakt – tot imposante, bewegende bouwwerken. Voor het eerst wordt dit jaar gewerkt met een overkoepelend thema en zal al het moois dat er langs de Dorpsstraat verschijnt je meevoeren naar een andere prachtige stad.
Uitgebreid programma Maar dat is lang niet alles. Zowel op zaterdag als zondag bruist Nieuwe Niedorp van de energie, met livemuziek en straattheater op verschillende plekken in het dorp. Het dorp en haar karakteristieke voorsloot zijn ’s avonds sprookjesachtig verlicht en op verschillende plekken valt er het hele weekend wat te happen en te snappen. Achter Bloembinderij Pimpernel vind je op zondag de creatieve Floralia Fair vol kraampjes waar verschillende – veelal handgemaakte – artikelen worden verkocht.
Festivalsfeertje Nieuw dit jaar is Dahlia Days op het parkeerterrein van v.v. Nieuwe Niedorp. Een groep enthousiaste jongeren van begin twintig uit het dorp heeft zelf het initiatief opgevat om de Floralia aan te kleden met een festival waar DJ’s en bands uit de regio optreden. “Ieder jaar doen we met onze vriendengroep mee met de Floralia, zoals velen in het dorp. We misten een plek waar we gezellig met ander groepen samen kunnen komen tijdens het evenement. Daarom hebben we nu zelf Dahlia Days opgezet”, vertelt initiatiefnemer Quinten Groes. “We hopen er een mooi feestje van te maken met mensen uit het dorp en uit de verre omgeving, met goede muziek, veel gezelligheid en drankjes voor een vriendelijke prijs.”
Hoe en wat
Floralia Nieuwe Niedorp opent haar poorten op zaterdag 17 september om 15:00 uur en op zondag 18 september om 10:00. Op beide dagen eindigen de festiviteiten om 22:30 uur. Entree vanaf 12 jaar € 5,- (jonger dan 12 jaar gratis toegang). Meer informatie vind je op www.floralia-nieuweniedorp.nl.
Foto : Florialia

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.