Nieuwe Niedorp kan weer genieten van mooie culturele avonden

NIEUWE NIEDORP – Ze hebben er heel wat voor moeten onderhandelen en overleggen, maar de Culturele Stichting Niedorp is er toch weer ingeslaagd om voor het seizoen 2016/2017 een schitterend programma samen te stellen.
Maar dat is niet het enige, met het bekend maken van het culturele programma is ook de nieuwe website van de stichting online gekomen. Al sinds 1987 organiseert de Culturele Stichting Niedorp (CSN) concerten en exposities, meestal in de sfeervolle Lucaskerk in Winkel. De optredende musici  en artiesten hebben veelal nationale of internationale ervaringen, die het optreden vaak extra glans geven. De uitvoeringen vinden plaats in de sfeervolle Lucaskerk te Winkel. De kerk heeft een prachtige akoestiek, is ’s winters goed verwarmd en beschikt over comfortabele stoelen. Naast de kerk is een ruime parkeergelegenheid.
Het CSN- jaarprogramma is ook dit seizoen van zeer uiteenlopende aard. 16 oktober is de seizoenstart met de Gitaarsalon Roadshow, waarbij zes topgitaristen de luisteraar meenemen op een reis door de wereld van de akoestische gitaar. Muziek van Brouwer tot Beatles, van Django tot Debussy. De Engelse pianist James Lisney komt speciaal voor de CSN 20 november naar Nederland voor een solorecital. Lisney trad al eerder met groot succes bij de CSN op. Dit jaar speelt hij een niet alledaags programma met muziek uit de romantiek.
Ook romantische klanken tovert de Amerikaanse klarinettiste Jean Johnson op 18 december uit haar instrument. Bijgestaan door Ilona Timchenko – piano en Roeland Jagers – altviool vormen zij het Trio Metamorphosis. Nog onlangs waren ze te zien en te horen in het tv-programma op zondagochtend uit het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Tango Aliado is de naam van het Amsterdamse kwartet van vier bevlogen musici met een passie voor de tango.
15 januari spelen ze muziek van onder andere Carlos Gardel en Astor Piazzolla. Een hilarische voorstelling valt er te beleven op 19 februari met cabaretier en troubadour Gerard Wortel, bijgestaan door Bas de Waard op cello. Gerard weet als geen ander zijn publiek te bespelen, te betrappen en te bezingen.
Sluitstuk van het seizoen vormt 19 maart het Alkmaarse vrouwenkoor Vigorosa. Een gevarieerd programma met veel wereldmuziek met uitstapjes naar andere genres. Dit met een speelse presentatie, diverse bezettingen en participerende musici.
Meer weten over de activiteiten van de CSN of gelijk kaarten bestellen? Dat kan op www.culturelestichtingniedorp.nl.
 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs