Nipte winst zaalvoetballers DWOW

WIERINGERWERF – Afgelopen vrijdag 6 maart was Nieuweboer de gastheer van het op de 3e plaats staande DWOW, en in het seizoen leed Nieuweboer in Wieringenwerf al een kansloze 4-1 nederlaag.

Vanaf de aftrap hanteerde met name Nieuweboer een hoog tempo met veel beweging en creëerde diverse grote kansen. Echter de goede DWOW keeper en pure pech voorkwamen de openingstreffer. Aan het eind van de 1e helft opende Nieuweboer de score door van rechts naar binnen komend met een geplaatst schot. Nieuweboer hield de verdediging goed gesloten, maar vlak voor het verstrijken van de tijd, werd een punter van DWOW licht van richting veranderd waardoor de keeper van Nieuweboer de bal alleen kon tegenhouden. De terug springende bal werd binnen getikt.

Na de wissel strafte DWOW balverlies in de Nieuweboer aanval goed af met  de 2e treffer. Nieuweboer kwam op gelijke hoogte met een doeltreffend afstandsschot. Binnen 5 minuten liep DWOW uit naar 2-4. Eerst door een ingestudeerde en goed genomen vrije trap en even later vanuit de omschakeling na balverlies in de aanval.

Met nog 10 minuten te spelen zocht Nieuweboer vol de aanval. 5 minuten voor tijd benutte Nieuweboer een penalty die werd benut waardoor beide ploegen weer in evenwicht kwamen. In de laatste minuut werd door de Nieuweboer spelers niet goed opgelet bij een vrije trap op de middenlijn en de vrijstaande DWOW speler bracht de 4-5 eindstand op het bord.