Noodkreet egelopvang, zet bakjes met water buiten voor de egels

REGIO – Niet alleen wij krijgen door de hitte extreme dorst, ook egels zijn haastig op zoek naar water. Egelopvang Dikke Prik in Warmenhuizen roept daarom alle inwoners van de provincie op om een schaaltje water in de tuin te plaatsen voor de dieren.

Marleen Landman van de egelopvang krijgt als gevolg van de hitte steeds meer uitgedroogde egels binnen. “Egels drinken normaal al heel veel water en door de hitte hebben ze alleen maar meer nodig”, zegt ze tegen het NH Nieuws.
De dieren worden volgens Landman door de bebouwing steeds afhankelijker van mensen en zoeken daarom vaker eten en drinken in de achtertuin in plaats van in een bos. “We krijgen soms meldingen binnen van mensen die zeggen dat egels via het kattenluik naar binnen komen, omdat ze eten ruiken.”
Wanhopig
Ook moeten de dieren door de droogte soms op lastige plekken water zien te vinden. “Het kan dan voorkomen dat ze wanhopig worden en in een hele diepe sloot gaan drinken. Ze komen er dan niet meer uit”, legt Landman uit.
Lees ook: Reportage – De dieren in Hoenderdaell kregen vandaag ijsjes tegen de hitte
Volgens haar moeten we allemaal dus een beetje zorgen voor de dieren. Ze raadt aan om lage schaaltjes met water op een beschutte plek in de tuin te zetten, waar de egels bij kunnen. “Dan hebben wij het wat minder druk”, grapt Landman.
Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs