Noord-Holland stemt tegen een nexit referendum

HOLLANDS KROON – Zeker 36% van de inwoners van Noord-Holland ziet Nederland liever de Europese Unie verlaten. Dat blijkt uit een peiling van Peil.nl in opdracht van NH.
Een meerderheid van 59% van de provincie wil echter niet uit de EU. De overige 5% weet het niet zeker. Ook wil een meerderheid geen referendum naar Brits voorbeeld: 58% is daartegen, alhoewel 40% hier wel heil in ziet. 2% weet het niet of heeft geen mening. 
EU populairder in Amsterdam
Opvallend is dat de Europese Unie in Amsterdam geliefder is dan daarbuiten. In de hoofdstad wil 63% bij de Europese Unie blijven, tegenover 32% van de ondervraagden die liever een Nexit zien. 5% van de Amsterdammers weet niet wat zij willen. Ook willen de hoofdstedelingen geen referendum: 62% is tegen, terwijl 35% graag naar de stembus zou gaan. 3% weet niet of ze een referendum willen.
Rest van provincie sceptischer tegenover Europa
In de rest van de provincie is maar liefst 57% van de Noord-Hollanders tegen een eventuele ‘Nexit’, terwijl 38% ons land graag de EU ziet verlaten. 5% weet niet wat zij het liefst zouden zien. De meeste Noord-Hollanders willen daarnaast dat het Nederlandse volk zich niet via een referendum mag uitspreken over de kwestie. Van de ondervraagden is 56% tegen zo’n referendum, terwijl 42% dat juist wel wil. Zo’n 2% weet niet of zij dat wel of niet willen. 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs