2°C | Amsterdam

Noord-Holland stemt tegen een nexit referendum

HOLLANDS KROON – Zeker 36% van de inwoners van Noord-Holland ziet Nederland liever de Europese Unie verlaten. Dat blijkt uit een peiling van Peil.nl in opdracht van NH.
Een meerderheid van 59% van de provincie wil echter niet uit de EU. De overige 5% weet het niet zeker. Ook wil een meerderheid geen referendum naar Brits voorbeeld: 58% is daartegen, alhoewel 40% hier wel heil in ziet. 2% weet het niet of heeft geen mening. 
EU populairder in Amsterdam
Opvallend is dat de Europese Unie in Amsterdam geliefder is dan daarbuiten. In de hoofdstad wil 63% bij de Europese Unie blijven, tegenover 32% van de ondervraagden die liever een Nexit zien. 5% van de Amsterdammers weet niet wat zij willen. Ook willen de hoofdstedelingen geen referendum: 62% is tegen, terwijl 35% graag naar de stembus zou gaan. 3% weet niet of ze een referendum willen.
Rest van provincie sceptischer tegenover Europa
In de rest van de provincie is maar liefst 57% van de Noord-Hollanders tegen een eventuele ‘Nexit’, terwijl 38% ons land graag de EU ziet verlaten. 5% weet niet wat zij het liefst zouden zien. De meeste Noord-Hollanders willen daarnaast dat het Nederlandse volk zich niet via een referendum mag uitspreken over de kwestie. Van de ondervraagden is 56% tegen zo’n referendum, terwijl 42% dat juist wel wil. Zo’n 2% weet niet of zij dat wel of niet willen. 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.