2°C | Amsterdam

Noord-Holland stemt tegen een nexit referendum

HOLLANDS KROON – Zeker 36% van de inwoners van Noord-Holland ziet Nederland liever de Europese Unie verlaten. Dat blijkt uit een peiling van Peil.nl in opdracht van NH.
Een meerderheid van 59% van de provincie wil echter niet uit de EU. De overige 5% weet het niet zeker. Ook wil een meerderheid geen referendum naar Brits voorbeeld: 58% is daartegen, alhoewel 40% hier wel heil in ziet. 2% weet het niet of heeft geen mening. 
EU populairder in Amsterdam
Opvallend is dat de Europese Unie in Amsterdam geliefder is dan daarbuiten. In de hoofdstad wil 63% bij de Europese Unie blijven, tegenover 32% van de ondervraagden die liever een Nexit zien. 5% van de Amsterdammers weet niet wat zij willen. Ook willen de hoofdstedelingen geen referendum: 62% is tegen, terwijl 35% graag naar de stembus zou gaan. 3% weet niet of ze een referendum willen.
Rest van provincie sceptischer tegenover Europa
In de rest van de provincie is maar liefst 57% van de Noord-Hollanders tegen een eventuele ‘Nexit’, terwijl 38% ons land graag de EU ziet verlaten. 5% weet niet wat zij het liefst zouden zien. De meeste Noord-Hollanders willen daarnaast dat het Nederlandse volk zich niet via een referendum mag uitspreken over de kwestie. Van de ondervraagden is 56% tegen zo’n referendum, terwijl 42% dat juist wel wil. Zo’n 2% weet niet of zij dat wel of niet willen. 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.