Noorderlicht ook zichtbaar in onze regio

Hollands Kroon – Afgelopen nacht was er een uniek spektakel waar te nemen als je naar het noorden keek, het noorderlicht was ook bij ons in Hollands Kroon prachtig waar te nemen.
De maker van deze foto stond in Wervershoof en wist het natuurspektakel op de foto vast te leggen. Maar de mensen in Groningen en Friesland kregen een nog mooiere voorstelling van het noorderlicht te zien.
Het noorderlicht wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon, die zorgen voor zogeheten zonnewind. Hierdoor worden geladen deeltjes het heelal in geslingerd. Als die in botsing komen met het magnetische veld van de aarde, ontstaat het bijzondere licht. Hoe meer deeltjes, des te sterker het noorderlicht.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs