2°C | Amsterdam

Noorderlicht ook zichtbaar in onze regio

Hollands Kroon – Afgelopen nacht was er een uniek spektakel waar te nemen als je naar het noorden keek, het noorderlicht was ook bij ons in Hollands Kroon prachtig waar te nemen.
De maker van deze foto stond in Wervershoof en wist het natuurspektakel op de foto vast te leggen. Maar de mensen in Groningen en Friesland kregen een nog mooiere voorstelling van het noorderlicht te zien.
Het noorderlicht wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon, die zorgen voor zogeheten zonnewind. Hierdoor worden geladen deeltjes het heelal in geslingerd. Als die in botsing komen met het magnetische veld van de aarde, ontstaat het bijzondere licht. Hoe meer deeltjes, des te sterker het noorderlicht.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.