Nuon bouwt 50 windmolens en 120.000 zonnepanelen in Windpark Lely

WIERINGERMEER – In 2017 start Nuon met de bouw van 50 windmolens voor Windpark Wieringermeer. De huidige windmolens worden opgeschaald en in nette lijnen (de zogenaamde lijnopstelling) geplaatst.
Nuon heeft plannen om bij de windmolens van windpark Wieringermeer ook zonnepanelen te plaatsen. Het gaat dan om 30 MW aan zonnepanelen, dat zijn zo’n 120.000 panelen die bij elkaar energie kunnen leveren voor 10.000 huishoudens.
De initiatiefnemers van het Windpark zijn Nuon (en vennoten), ECN en Windcollectief Wieringermeer, die onder de naam Windkracht Wieringermeer nauw samenwerken met de gemeente Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en het Rijk, zie www.windparkwieringermeer.nl.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs