2°C | Amsterdam

Oeverse VIStival 2017 in het teken van genieten,eten en proeven


DEN OEVER – Den Oever maakt zich op voor het achtste Vistival. Het culinaire visevenement wordt zaterdag 15 juli van 10.00 tot 18.00 uur gehouden op het haventerrein in Den Oever.
“Het haventerrein wordt wederom omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt”, zegt Esmeralda Loos-Dekker namens de organisatie. “Het Vistival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de Oeverse vissers. Lokale chef-koks én kokkerellende vissers van het Visbakteam laten zien wat er in huis is. Ze laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is.” De gerechten worden voor een klein bedrag aan de man gebracht en met de opbrengsten worden lokale goede doelen ondersteund. “In de visafslag staat een mooie vis-voeltafel waar een enthousiaste oud-visser iedereen kennis laat maken met de verschillende vissoorten.
Hij vertelt grappige weetjes, leuke anekdotes en hoe verschillende vissoorten zijn te herkennen. De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken.
In de hal van de visafslag, waar ook de wekelijkse ZeeVerse Vismarkt gehouden wordt, kan gekeken worden in aquaria en worden rondvaarten georganiseerd. Ook wordt er gedemonstreerd hoe een echte visveiling werkt en mag iedereen zelf proberen een visje te kopen via de veilingklok!”
Dit jaar is de markt groter dan ooit en staan zo’n tachtig tot honderd kraampjes op het haventerrein. De markt is bekend om zijn diversiteit, streekproducten, kleding, visserij gerelateerde kramen, maar ook de lekkerste foodkramen zijn hier te vinden. “’s Morgens is er gelegenheid om bij de ZeeVerse Vismarkt vis te kopen om zelf thuis te bereiden.
De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren en met een lekker drankje erbij van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk.” Kijk voor meer informatie op www.vistival.nl.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.