2°C | Amsterdam

OMT-leden willen zo snel mogelijk van het mondkapjesplicht af

HOLLANDS KROON – Diverse OMT-leden, maar ook binnen kabinetskringen, willen het liefst zo snel mogelijk van het mondkapjesplicht af, dit meldt het AD vanochtend. Nu zijn mondkapjes nog verplicht maar volgens de OMT-leden is de verplichting niet meer te handhaven nu het aantal besmettingen in snel tempo dalen. Volgens het AD. is zelfs RIVM-baas Jaap van Dissel een uitgesproken tegenstander van het dragen van mondkapjes.

Het kabinet denkt nu na over de verdere versoepelingen van na stap 4 en 5 waar het kabinet aankomende vrijdag een besluit over gaat nemen. Vrijdag zullen dan ook de basisregels ter sprake gaan komen, maatregelen zoals de 1.5 meter afstand, thuiswerkadvies en dus de mondkapjesplicht. Deze 3 zouden pas bij stap 6 worden afgeschaft  als 85% van de volwassenen zeker 1 prik hebben gehad. Dit zou volgens het spoorboekje dan ergens begin september zijn, maar bronnen rondom het kabinet laten weten dat elk van deze maatregelen door het kabinet naar voren kunnen worden gehaald en worden afgeschaft, waarbij het mondkapje als eerste dan aan de beurt is.

Nederlanders willen af van het mondkapje

De meeste Nederlanders zijn het mondkapje meer dan beu en willen er zo snel mogelijk vanaf, zeker nu het aantal besmettelijke mensen in Nederland in zeer hoog tempo naar beneden gaat. Donderdag staat er zelfs een kort geding op de agenda waarin de Stichting Bewust Nederland van het kabinet gaat eisen om per direct het mondkapjesplicht af te schaffen.

Mocht het kabinet besluiten om de mondkapjesplicht af te schaffen dan gaat dit vermoedelijk niet voor het openbaar vervoer gelden, voor alle andere publiek toegankelijke instellingen gaat de plicht dan over in een advies, zodat mensen die zich veiliger voelen met het dragen van een mondkapje deze gewoon kunnen blijven dragen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.