Ondanks toezeggingen zijn ze toch gaan staken.. Leerlingenvervoer Noordkop plat.

HOLLANDS KROON – Chauffeurs in het leerlingenvervoer in de Noordkop hebben vandaag het werk neergelegd, omdat ze het niet eens zijn met de voorwaarden van hun nieuwe werkgever. Ze zijn van plan dit morgen weer te doen, maar de rechter heeft hier vanmiddag een stokje voor gestoken.
De chauffeurs zouden vandaag eigenlijk busjes met leerlingen vervoeren, maar in plaats daarvan kwamen ze in actie. Het bedrijf waar ze voor werkten, ging failliet en de arbeidsvoorwaarden die het nieuwe busbedrijf biedt zijn veel slechter volgens hen. 
Gerechtigheid
De meeste actievoerders willen eigenlijk helemaal niet staken, maar voelen zich genoodzaakt. “Ik vind het heel vervelend, want ik wil helemaal niet staken”, aldus een van de chauffeurs. “Ik wil gewoon m’n werk doen, maar ik wil ook gerechtigheid,” werd er tegen NH verteld.
De chauffeurs willen pas weer rijden als de problemen zijn opgelost, maar de werkgever en de gemeente Schagen willen dat alle kinderen morgen weer naar school gebracht worden. Deze laatsten hebben vanmiddag van de rechter gelijk gekregen. Hun eis voor een stakingsverbod, werd vanmiddag gehonoreerd.
Kwetsbaar
Wethouder Ben Blonk van de gemeente is blij dat hij de staking kon voorkomen. “Ik wilde er alles aan doen om te zorgen dat deze kwetsbare groep kinderen het vervoer krijgt waar ze recht op hebben.”

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs