2°C | Amsterdam

Ondanks toezeggingen zijn ze toch gaan staken.. Leerlingenvervoer Noordkop plat.

HOLLANDS KROON – Chauffeurs in het leerlingenvervoer in de Noordkop hebben vandaag het werk neergelegd, omdat ze het niet eens zijn met de voorwaarden van hun nieuwe werkgever. Ze zijn van plan dit morgen weer te doen, maar de rechter heeft hier vanmiddag een stokje voor gestoken.
De chauffeurs zouden vandaag eigenlijk busjes met leerlingen vervoeren, maar in plaats daarvan kwamen ze in actie. Het bedrijf waar ze voor werkten, ging failliet en de arbeidsvoorwaarden die het nieuwe busbedrijf biedt zijn veel slechter volgens hen. 
Gerechtigheid
De meeste actievoerders willen eigenlijk helemaal niet staken, maar voelen zich genoodzaakt. “Ik vind het heel vervelend, want ik wil helemaal niet staken”, aldus een van de chauffeurs. “Ik wil gewoon m’n werk doen, maar ik wil ook gerechtigheid,” werd er tegen NH verteld.
De chauffeurs willen pas weer rijden als de problemen zijn opgelost, maar de werkgever en de gemeente Schagen willen dat alle kinderen morgen weer naar school gebracht worden. Deze laatsten hebben vanmiddag van de rechter gelijk gekregen. Hun eis voor een stakingsverbod, werd vanmiddag gehonoreerd.
Kwetsbaar
Wethouder Ben Blonk van de gemeente is blij dat hij de staking kon voorkomen. “Ik wilde er alles aan doen om te zorgen dat deze kwetsbare groep kinderen het vervoer krijgt waar ze recht op hebben.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.