2°C | Amsterdam

Oogfonds start vuurwerkbrillenactie: één plus één gratis

HOLLANDS KROON – In Nederland raken iedere jaarwisseling veel mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Het Oogfonds wil dat niemand ónnodig blind of slechtziendwordt. Daarom biedt de stichting vuurwerkbrillen aan voor 2 euro inclusief verzendkosten. En doet daar ook nog een gratis kindervuurwerkbril bij.
Iedere jaarwisseling belanden meer dan tweehonderd mensen in Nederland op de Eerste Hulp met oogletsel door vuurwerk. Degenen die ‘geluk’ hebben kunnen na een korte behandeling naar huis. Voor degenen met zwaarder letsel is Nieuwjaar het begin van een periode met veel pijn, ziekenhuisbezoeken en operaties.
– 25% van alle vuurwerkslachtoffers raakt gewond aan zijn of haar ogen
– De helft van de slachtoffers steekt zelf geen vuurwerk af
– Meer dan de helft van de slachtoffers is minderjarig
Wie wens jij een veilig Nieuwjaar?
Het Oogfonds raadt iedereen die vuurwerk af gaat steken of naar buiten gaat met Oud en Nieuw aan om een vuurwerkbril te dragen. Deze is onbreekbaar en sluit goed aan op het gezicht, zodat vuurwerk de ogen niet kan bereiken. Op www.oogfonds.nl/vuurwerkbril is het mogelijk om iemand (of jezelf) een vuurwerkbril cadeau te doen voor 2 euro inclusief verzendkosten. Het Oogfonds stuurt bij iedere bestelling een gratis kindervuurwerkbril mee.
Tweeduizendste slachtoffer
Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “De afgelopen acht jaar hebben 1929 mensen oogletsel opgelopen door vuurwerk. Gemiddeld komen er per jaar zo’n 200 bij*. Naar verwachting kunnen Nederlandse ziekenhuizen deze Oud en Nieuw dus hun tweeduizendste slachtoffer verwelkomen. Een triest vooruitzicht. Met onze actie willen we een steentje bijdragen aan het voorkomen van slechtziendheid en blindheid. Iedereen krijgt maar twee ogen. Daar moet je heel zuinig op zijn.”
* Cijfers afkomstig van het Oogheelkundig Gezelschap

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.