2°C | Amsterdam

Oogst van sla, spinazie, courgette en aubergine mislukt, supermarkten zien aanvoer stagneren


HOLLANDS KROON – Er dreigt een tekort aan sla, spinazie, courgette en aubergine in de supermarkten in Noord-Holland en andere provincies. Dat komt door problemen met het weer in Zuid-Europa, waardoor de aanvoer van verschillende soorten groente dreigt te stagneren.
Dat schrijft NH Nieuws. Volgens de krant is het voor importeurs lastig om aan grote partijen te komen en stijgen daardoor de prijzen tot wel 25 procent. Een kilo spinazie kost een groenteboer nu al gauw 10 euro, zo wordt er als voorbeeld gegeven. 
De problemen met het weer spelen in Spanje (veel regen) en Italië (sneeuw). Woordvoerders van verschillende supermarkten erkennen de problemen tegen De Telegraaf. Jumbo en Albert Heijn zeggen dat ze nog wel groenten binnenkrijgen en nog wat op voorraad hebben, maar dat er nog geen tekort is aan bijvoorbeeld verse spinazie. AH adviseert klanten eventueel over te schakelen. “We hebben altijd genoeg diepvriesspinazie.”

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.