2°C | Amsterdam

Oorzaak ernstig ongeval Wieringerwerf nog onduidelijk

WIERINGERWERF – De oorzaak van het ernstig ongeval dinsdagmiddag rond half zes is nog steeds onduidelijk. Het ongevallenteam van de politie is nog bezig met het uitwerken van alle data.
Bij het ongeval waren niet zoals eerder werd gedacht 4 maar 7 mensen betrokken, alle 7 zijn met (zware) verwondingen naar diverse ziekenhuizen in de regio gebracht. Getuigen verklaarden aan onze verslaggever dat 1 van de auto’s mogelijk de bocht heeft afgesneden waardoor er een frontale botsing plaatsvond, ook de snelheid zou hoger zijn geweest dan de maximale snelheid van 80km/u. Van de betrokkenen kwamen er 5 uit Polen, 1 uit Oudesluis en 1 uit Wieringerwaard.
Lees ook: Zeven gewonden bij ernstig ongeval Medemblikkerweg Wieringerwerf
Racebaan
Omwonenden van de Medemblikkerweg ergeren zich al veel langer over de hoge snelheden waarmee over deze weg worden gereden, 2 maanden geleden vertelde een omwonende nog tegen onze verslaggever dat het een wonder is dat er niet veel meer doden zijn gevallen op de Medemblikkerweg, ,,soms rijden ze wel met 120 of nog sneller voorbij en snijden als het even kan de bochten af om niet te hoeven remmen.
Het laatste dodelijk ongeval is alweer van enige jaren geleden toen een inwoonster van Opperdoes, mede door de slechte staat van de weg, bij een botsing met een boom het leven verloor. Dit jaar zijn er al zeker 3 ongevallen gebeurd waarbij de (te hoge) snelheid een mede-oorzaak bleek te zijn, maar ook niet goed uitkijken en geen voorrang verlenen is een farce voor sommigen.
De omwonenden van de Medemblikkerweg willen dat het Hoogheemraadschap nu eindelijk eens maatregelen gaat nemen en dat de politie veel frequenter snelheidscontroles gaat houden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.