2°C | Amsterdam

Optreden van de Wieringer Sanghers

Wieringen – Het gemengd koor de “Wieringer Sanghers” van ruim veertig leden brengt sinds 1981 een repertoire ten gehore dat zowel liedjes als voordrachten omvat over Wieringer gewoonten en zaken van vroeger en nu.
De leden van de “Wieringer Sanghers” zijn gekleed in Wieringer klederdracht van omstreeks 1900, de vrouwen met een goud of zilveren “ijzer” en een kanten kap. De mannen in het zwart “lakens” pak met zwarte gleufhoed.
Wat u kunt verwachten…
De “Wieringer Sanghers” brengen een middag,- of avondvullend programma met uitsluitend Nederlandse liedjes of bewerkingen daarvan. Afwisselend een modeshow met de ‘koopvrouw’, de ‘boer’, rouw,- doop,- nachtkleding. Voordrachten in Wieringer en Westfries dialect. De mannen van het koor brengt met een aantal zeemansliederen ten gehore. Ook speciale Wieringer liedjes zoals het bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen” staan op het programma. Dit alles onder de muzikale leiding van onze dirigente en begeleiding van onze accordeonisten.
Optreden 21 februari 2016

  • Waar: Cafe Restaurant De Maaier in Wieringerwerf
  • Aanvang: 15:00 uur

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.