2°C | Amsterdam

Oranjevereniging Slootdorp deelt ‘vrijheidsmaaltijdsoep’ uit.

SLOOTDORP – ‘Wij hadden wat graag van het jaar een vrijheidsmaaltijd willen organiseren maar de maatregelen rondom  Covid zitten ons danig in de weg,’ vertellen Petra van de Velde en Pieter de Jong van de Oranjevereniging Slootdorp.

De gehele gedachtegang achter zo’n maaltijd is om mensen met elkaar in contact te brengen en het verhaal van vrijheid of onvrijheid door te vertellen. Immers een volk wat zijn geschiedenis niet kent is gedoemd deze te herhalen.

Voortbordurend op het thema van maaltijd en (on)mogelijkheid om groepen van mensen samen te brengen heeft het landelijk comité 4 en 5 mei de Vrijheidsmaaltijdsoep bedacht. Chef en schrijfster Yvette Boven bedacht een recept met de bedoeling dit net als het verhaal van de bevrijding door te kunnen  geven.

De Oranjevereniging Slootdorp heeft dit initiatief omarmd en wil niet alleen het verhaal doorgeven en mensen verbinden maar bij deze gelegenheid bedanken of die arm om iemands schouder zijn , door een pannetje soep aan te bieden . Verenigen doe je bij vreugde maar ook bij verdriet sta je niet alleen.

Via de Facebook  pagina kon men worden aangemeld en dit heeft geresulteerd in overheerlijke pannetjes soep bereid met verse streekproducten.

Petra van de Velde en Pieter de Jong willen daarom de sponsoren: Fa. Dutch Valley Vegatables, Jansen VOF, mts. J.E.B. Punter en de Fa Biesheuvel knoflook voor het belangeloos beschikbaar stellen van  ingrediënten, waar onze Chef van Crew Cuisine een culinair hoogstandje van heeft gemaakt. Afgelopen dinsdag werden de pannetjes uitgereikt.

De  Oranjevereniging Slootdorp  hoopt dat het gesmaakt heeft want alleen samen vormen wij een gemeenschap

Foto’s aangeleverd

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.