Oude Glorie opent seizoen 2016 op drie adressen

HOLLANDS KROON – Drie verzamelaars van oude werktuigen en gereedschappen openen op zaterdag 7 mei het nieuwe expositieseizoen van werkgroep Oude Glorie. Het publiek kan vanaf juni elke eerste zaterdag van de maand terecht op elf adressen in de Wieringermeer.

Nieuwe werktuigen en gereedschappen bij Oude Glorie Wieringermeer

Al enkele jaren laten de leden van de Oude Glorie hun verzameling zien aan de vele bezoekers. Het blijkt een succesformule te zijn. Er worden dagtochtjes gemaakt van de ene naar de andere verzamelaar. Ook komen er bussen met bezoekers langs. Iedereen wordt hartelijk ontvangen en rondgeleid. In 2016 zijn weer veel nieuwe werktuigen en gereedschappen te bewonderen. Hier vertellen de verzamelaars graag over. De heer Kommer Klok is dit jaar niet in de gelegenheid om de deuren te openen, vanwege werkzaamheden aan de boerderij, maar volgend seizoen is hij er zeer zeker weer bij.

7 mei 2016 Verzamelding houten miniatuurtrekkers van Wim in ’t Veld

Verzamelaar Wim in ’t Veld is met zijn verzameling houten miniatuurtrekkers neergestreken in de expositieruimte van Oude Glorie. U kunt deze collectie bezichtigen op zaterdag 7 mei op het adres

7 mei open huis bij de leden Waaiboer, Zeeman en Roza

Op 7 mei zijn de volgende collecties te bezichtigen, vrije toegang en genoeg parkeermogelijkheden. Openingstijden: 13 – 17 uur.

  • Gerrit Waaiboer, Wierweg 19 Slootdorp,
  • Piet Zeeman, Havenweg 11 Wieringerwerf
  • Gerrit Roza, Oom Keesweg 22 Wieringerwerf.

Voor meer informatie: Gerrit Roza, mob. 06 51 281 984; of 0227 60 45 12.

14 mei 2016 optocht van oldtimer tractors

De leden van Oude Glorie houden ook contacten met mede-verzamelaars, onder andere van Texel. Op zaterdag 14 mei komen de verzamelaars van Texel naar de Wieringermee. Daarna bezoeken zij Jan Rentenaar in Nieuwe Niedorp. Rentenaar is een echte liefhebber van oldtimers, rond de 50 oude trekkers. In de voormalige kippenschuur heeft hij een mini-museum gemaakt waar zijn verzameling staat opgesteld.  Zijn oudste en ook eerste tractor is een Lanz Bulldog uit 1938. Rentenaar is lid van de Old Timer Vereniging Noord-Holland.  De tocht naar Nieuwe Niedorp wordt door de leden van de Oude Glorie en de Texelaars met hun eigen oldtimer trekkers ondernomen. Een heuse optocht van oude trekkers.

Oude Glorie present op 3 juli bij Geen Heden Zonder Verleden Festival Hensbroek

De leden van Oude Glorie zitten niet stil, naast hun tochtjes met mede-verzamelaars zullen ze op zondag 3 juli acte de préséance geven op het Geen Heden Zonder Verleden festival in Hensbroek. Zij zullen daar een demonstratie geven met een dorsmachine. Zo blijft het verleden ook in het heden een bijzondere gebeurtenis met bijzondere werktuigen.
Meer over Oude Glorie, de leden, collecties en adressen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs