2°C | Amsterdam

Pont Westeinde Breezand vier weken uit de vaart wegens onderhoudswerkzaamheden.

BREEZAND – Het pontveer Westeinde tussen Breezand en Julianadorp gaat ruim vier weken uit de vaart. Provincie Noord-Holland voert van zaterdag 24 december tot en met woensdag 25 januari herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit aan het veer over het Noordhollandsch Kanaal.
Jaarlijks krijgt het pontveer Westeinde onderhoud in de schoolvakantie rondom Kerst, zodat scholieren en ander dagelijks verkeer die het pontveer gebruiken minimale overlast hebben. Dit jaar is het pontveer toe aan groot onderhoud. Voor die werkzaamheden is meer tijd nodig.

Omleiding

Van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari geldt voor al het verkeer een omleiding. Verkeer volgt een omleidingsroute via vlotbrug ’t Zand of de Kooybrug (N99). Van maandag 9 januari tot woensdag 25 januari blijft deze omleidingsroute voor autoverkeer van toepassing. Fietsers en voetgangers kunnen in deze periode gebruikmaken van een vervangende pont, die op enkele meters van het ponthuisje komt te liggen. De vervangende pontveer vaart van maandag tot vrijdag van 06.30 tot 18.30 uur en zaterdag van 06.30 tot 18.00 uur.

Werkzaamheden

Het pontveer Westeinde wordt onder andere van binnen en buiten geschilderd en krijgt een nieuwe slijtlaag. Tegelijkertijd laat de provincie Noord-Holland op de vaarlocatie de oostelijke aanlanding van het pontveer in zijn geheel vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door WaakSaam. WaakSaam voert het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Bij vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het Provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis).

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.