Project Actief Plus – beweegadvies op maat Hollands Kroon

Hollands Kroon – Na de inwoners uit Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard is het nu de beurt aan de rest van de gemeente Hollands Kroon om deel te nemen aan het project Actief Plus in de gemeente.
Actief Plus is ontwikkeld door de Open Universiteit en de Universiteit Maastricht om inwoners tussen 50 en 65 jaar een online advies op maat te geven dat helpt beweeggewoonten te behouden of te verbeteren.
Alle inwoners van de gemeente Hollands Kroon tussen 50 en 65 jaar oud krijgen een brief thuisgestuurd met daarin meer informatie over Actief Plus en een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee zij in kunnen loggen. Wethouder Mary van Gent heeft de vragenlijst al ingevuld (zie foto) en haar ‘advies op maat’ ontvangen. Nu volgen de andere drie kernen van de gemeente Hollands Kroon.

Persoonlijk advies

Een advies op maat is een advies dat is afgestemd op persoonlijke kenmerken, voorkeuren en het huidige beweeggedrag. Door op internet een vragenlijst in te vullen, ontvangt de deelnemer direct een persoonlijk advies. Met dat advies komt men te weten of er voldoende bewogen wordt en krijgt men tips over hoe zij gemakkelijk meer kunnen bewegen. Mensen die al voldoende bewegen krijgen juist informatie over hoe zij hun beweegpatroon het beste kunnen volhouden. Actief Plus is dus zowel geschikt voor mensen die niet veel bewegen, als voor mensen die wel al (veel) bewegen.

Vragen

Het project wordt aangeboden door de gemeente Hollands Kroon, in samenwerking met Sportservice Schagen en LSBO Hollands Kroon. Heeft u vragen over het Actief Plus project, neem dan contact op met Bart Ploeger van Sportservice Schagen, telefoon 0224-214 774 of mail bploeger@sportserviceschagen.nl.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs