2°C | Amsterdam

Provinciale Staten Noord-Holland wil snel duidelijkheid over glasvezelkoers

REGIO – De Noord-Hollandse VVD, CDA, D66 en PvdA roepen Gedeputeerde Staten op om bij de kaderbrief 2018, dus binnen een half jaar, duidelijkheid te geven over de (on)mogelijkheden van de aanleg van een glasvezelnetwerk in Noord-Holland. Dit is de uitkomst van een debat tijdens de algemene beschouwingen in Provinciale Staten. De aanleg van glasvezel is een complexe zaak, die veel geld kost. De partijen vinden dat de provincie in kaart moet brengen wat er mogelijk is om hieraan bij te dragen.
In een gezamenlijk voorstel vragen de partijen aan het college van Gedeputeerde Staten om komend voorjaar met een visie te komen op de toekomst van het digitale netwerk in Noord-Holland. “Gemeenten hebben geld gereserveerd of zijn dat van plan, om lokale initiatieven in de witte gebieden te ondersteunen en willen duidelijkheid van de provincie of en wat ze kunnen bijdragen”, aldus CDA-Statenlid Jitske Haagsma. “De ontwikkelingen op dit vlak gaan snel. Daarom vragen we om een integrale benadering”, valt haar collega van de VVD, Marco Wiesehahn, haar bij.
Voor onze bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen en inwoners is een goede digitale bereikbaarheid een vereiste. Dit is goed voor de concurrentiepositie en voor de aantrekkelijkheid van het gebied als vestigingslocatie,” aldus Statenlid Adnan Tekin van de PvdA. “Meer dan 19.000 actief- en niet actief gebruikte bedrijfsgebouwen in Noord-Holland zijn vooralsnog niet aangesloten op een Next Generation Access verbinding. Hiermee kan een regio nieuwe economische kansen krijgen en daarom zetten we de provincie aan het werk”, zegt Statenlid Flip de Groot van D66.

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.