2°C | Amsterdam

Provincie organiseert inloopavonden voor omwonenden bruggen Hollands Kroon


HOLLANDS KROON – De provincie Noord-Holland laat 6 betonnen bruggen over het kanaal Omval-Kolhorn in de gemeente Hollands Kroon renoveren. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, waardoor van 20 februari 2017 tot februari 2018 steeds 2 bruggen buiten gebruik zijn. Voor het (vaar)wegverkeer gelden omleidingsroutes.
De bruggen die gerenoveerd worden zijn de Westerbrug, Mientbrug, Bomerbrug, Scheidersbrug, Leierbrug en Braakbrug. Deze bruggen zijn tussen 1936 en 1939 gebouwd en niet berekend op de huidige verkeerbelasting. De renovatie begint met de Westerbrug en de Mientbrug. De andere bruggen worden later dit jaar aangepakt.
Lees ook: Skarpetbrug Oude Niedorp gevaarlijk door jarenlange achterstallig onderhoud
Werkzaamheden
De bruggen worden versterkt, verbreed en krijgen een nieuw brugdek. Bij de Westerbrug, Bomerbrug en de Mientbrug worden ook de bestaande oeverconstructies (houten damwanden) vervangen door stalen damwanden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door onderhoudsbedrijf WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt  in opdracht van de provincie Noord-Holland  vaarwegen, wegen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.
Inloopavond
Om omwonenden en geïnteresseerden te informeren over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroutes organiseert WaakSaam een inloopavond op woensdag 18 januari 2017 in het Dorpshuis Prins Maurits aan de Dorpsstraat 79 in Nieuwe Niedorp. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur kan iedereen met vragen en interesse binnenlopen.
Planning
De werkzaamheden starten met de Westerbrug en de Mientbrug. De Westerbrug is vanaf 20 februari afgesloten voor wegverkeer. Voor de Mientbrug geldt dat vanaf 27 februari. In juni zijn de werkzaamheden aan deze bruggen klaar. Daarna volgen de werkzaamheden aan de Bomerbrug en Scheidersbrug. De Leierbrug en de Braakbrug worden als laatste gerenoveerd. In februari 2018 zijn alle bruggen klaar.
Omleiding wegverkeer
De bruggen, waaraan wordt gewerkt, zijn afgesloten voor al het wegverkeer. Tijdens de stremming van de Westerbrug wordt het verkeer omgeleid via de Bomerbrug. Tijdens de stremming van de Mientbrug kan het verkeer rijden via de Lutjewinkelerbrug.
Stremming vaarverkeer
De vaarweg is per brug voor ongeveer één week gestremd tijdens het slopen van het brugdek en op de dag dat de liggers voor het brugdek worden ingehesen.De doorvaart bij de Westerbrug is gestremd van 13 maart tot en met 19 maart en op 16 mei. De doorvaart bij Mientbrug is gestremd van 16 maart tot en met 22 maart 2017 en op 23 maart.
De actuele planning en actuele omleidingen worden per fase van de werkzaamheden bijgehouden op www.waaksaam.com.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.