PvdA: ‘Beeldende kunst verdient plaats in onze gemeente’


HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon hanteert de 1% percentageregel toe als het gaan om toepassing van beeldende kunst met een maximum van 50.000 euro.
Van dit geld kan de gemeente kunst kopen en deze op plaatsen binnen Hollands Kroon een plek gegeven. Nu wil de PvdA fractie in Hollands Kroon wel eens weten wat er van deze regeling terecht is gekomen. En of deze regeling uberhaupt wel is toegepast binnen Hollands Kroon. In zes schriftelijke vragen aan het college vraagt de PvdA:

  1. Heeft u deze regeling sindsdien daadwerkelijk toegepast? (En zo niet: wat is daarvan de reden?)
  2. Bij welke projecten is de regeling toegepast?
  3. Hoeveel projecten kwamen in aanmerking voor toepassing van de regeling?
  4. Om welk bedrag gaat het?
  5. Heeft u een bestemming?
  6. Hoe wilt u invulling/uitvoering geven om tot realisatie (van kunstwerken) over te kunnen gaan?

De PvdA in Hollands Kroon vindt dat beeldende kunst in Hollands Kroon een plaats verdient als waardevolle toevoeging bij de aankleding van de openbare ruimte en juist door het in het leven roepen van de percentageregeling is het mogelijk om dit te realiseren en zo de omgeving op te waarderen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs