2°C | Amsterdam

PvdA Hollands Kroon zet vraagtekens bij uitbreiding Z.A.P van Ewijcksluis.

HOLLANDS KROON – Nog maar een paar jaar geleden werd een mogelijke uitbreiding van de coörperatie Z.A.P. in Van Ewijcksluis als onwenselijk bestempeld vanwege de verwachte overlast voor de omwonden, en tot schrik van de PvdA fractie in Hollands Kroon komt het college nu met plannen om juist wel Z.A.P. toestemming te gaan geven om uit te breiden.  
De voormalige gemeente Anna Paulowna pleitte toendertijd voor een verhuizing naar de Kerkweg maar hier zag zowel de Provincie als Z.A.P. zelf geen heil in waardoor het plan in de prullenbak verdween.
De woordvoerder van de PvdA zegt: “De PvdA heeft begrip voor de uitbreidingsbehoefte van Z.A.P., maar is van mening dat zo’n bedrijf niet thuishoort in een dorpskern. De gemeente Hollands Kroon heeft de ambitie om de inwoners een prettige leefomgeving te bieden en de aantrekkelijkheid van de dorpskernen – en het toerisme – te bevorderen. Daartoe dragen grote loodsen en een damwand langs het Oude Lage Veer (die bovendien een aardkundig monument zal aantasten) niet bij. Het zware verkeer van en naar het bedrijf blijft; de belasting van de wegen zal niet afnemen.”
De PvdA-fractie wil van het college weten waarom zij juist nu wel heeft besloten om ondanks de ongunstige locatie voor omwonenden in de dorpskern een vergunning te gaan verlenen. De fractie vraagt zich af of het college andere opties heeft overwogen en welke initiatieven zij heeft ondernomen om tot een andere locatiekeuze te komen. Als het aan de PvdA ligt komt het college terug op het besluit en gaat zij als nog een poging doen om Z.A.P. te bewegen naar een industrieterrein te verhuizen.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.