2°C | Amsterdam

PVV Noord-Holland niet blij met komst Polenhotel Slootdorp

SLOOTDORP – Het bericht in het NHD van afgelopen dinsdag waarin duidelijk werd dat Slootdorp in beeld is gekomen bij de Bergense vastgoedondernemer Joep Karel om daar zeven barakken te gaan bouwen op het voormalige Joods Werkdorp is bij de PVV fractie van de Provincie Noord-Holland in het verkeerde keelgat geschoten. 
Joost van Hoof van de PVV zegt: ,,Er zijn in Noord-Holland ruim 100.000 mensen in de WW of bijstand en dan gaat men nog steeds personeel uit het buitenland halen om hier te werken.”
Buurbewoners komen weer in verzet tegen de plannen
Maar niet enkel de PVV is tegen de plannen van de vastgoedondernemer, ook veel inwoners van Slootdorp zijn tegen de komst van dit hotel voor arbeidsmigranten. In 2009 kwamen de inwoners van Slootdorp nog in opstand tegen de komst van Poolse seizoenaarbeiders op het terrein in Slootdorp. Direct omwonenden vertellen dat ze de messen weer gaan slijpen om te zorgen dat de plannen wederom van tafel gaan. ,,Net zoals in 2009 zullen ook deze plannen gewoon weer van tafel moeten,” zegt een buurman van het Joods Werkdorp.”
Karels wens voor een ‘Polenhotel’ komt voort uit een groot gebrek aan onderdak voor flexwerkers. Hij hoopt volgende maand toestemming te krijgen van de provincie.
College Hollands Kroon voorstander
Het college van Hollands Kroon is groot voorstander van de plannen van de vastgoedondernemer. Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon zegt tegen het NHD: ,,In zeven jaar is veel veranderd. Er was toen weinig bekend over het centraal huisvesten van buitenlandse werknemers in de agrarische sector. Ervaringen elders in de Kop van Noord-Holland en andere provincies leren nu dat grootschalige opvang goed kan worden geregeld.
 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.