PVV Noord-Holland niet blij met komst Polenhotel Slootdorp

SLOOTDORP – Het bericht in het NHD van afgelopen dinsdag waarin duidelijk werd dat Slootdorp in beeld is gekomen bij de Bergense vastgoedondernemer Joep Karel om daar zeven barakken te gaan bouwen op het voormalige Joods Werkdorp is bij de PVV fractie van de Provincie Noord-Holland in het verkeerde keelgat geschoten. 
Joost van Hoof van de PVV zegt: ,,Er zijn in Noord-Holland ruim 100.000 mensen in de WW of bijstand en dan gaat men nog steeds personeel uit het buitenland halen om hier te werken.”
Buurbewoners komen weer in verzet tegen de plannen
Maar niet enkel de PVV is tegen de plannen van de vastgoedondernemer, ook veel inwoners van Slootdorp zijn tegen de komst van dit hotel voor arbeidsmigranten. In 2009 kwamen de inwoners van Slootdorp nog in opstand tegen de komst van Poolse seizoenaarbeiders op het terrein in Slootdorp. Direct omwonenden vertellen dat ze de messen weer gaan slijpen om te zorgen dat de plannen wederom van tafel gaan. ,,Net zoals in 2009 zullen ook deze plannen gewoon weer van tafel moeten,” zegt een buurman van het Joods Werkdorp.”
Karels wens voor een ‘Polenhotel’ komt voort uit een groot gebrek aan onderdak voor flexwerkers. Hij hoopt volgende maand toestemming te krijgen van de provincie.
College Hollands Kroon voorstander
Het college van Hollands Kroon is groot voorstander van de plannen van de vastgoedondernemer. Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon zegt tegen het NHD: ,,In zeven jaar is veel veranderd. Er was toen weinig bekend over het centraal huisvesten van buitenlandse werknemers in de agrarische sector. Ervaringen elders in de Kop van Noord-Holland en andere provincies leren nu dat grootschalige opvang goed kan worden geregeld.
 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs