Quincy Koeten verbreekt 3 pr’s en clubrecord in Apeldoorn

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Apeldoorn- zondag 6 maart vond de Nationale pupillen indoor Stedenwedstrijd plaats in het omnisport stadion te Apeldoorn. Vanuit het hele land kwamen er maar liefst 562 atleten van 76 verschillende verenigingen om mee te doen aan de deze meerkamp wedstrijd.
Quincy Koeten vertegenwoordigde AV Wieringermeer. Hij deed mee in de categorie JPA 2e jaars. Deze groep bestond uit een gigantisch deelnemersveld van 75 jongens die gingen strijden om een podiumplaats. De groep werd gesplitst in kleinere groepjes zodat de atleten niet te lang op elkaar hoefde te wachten.
De wedstrijd begon voor Quincy met de 60m sprint. Na een snelle start, behaalde hij de finish met een nieuw pr van 9,16 sec. Bij het hoogspringen wist Quincy ook een nieuw pr te pakken. Het lukte hem om over de lat van 1,30m te komen. Hiermee evenaarde hij ook het clubrecord uit 1979. Na 3 pogingen bij het kogelstoten, kwam zijn beste poging uit op 7,50m. Als laatste onderdeel stond de 600m op het programma. Quincy Koeten wist maar liefst 12 seconden van zijn pr te lopen en kwam met een zeer mooie tijd van 1:58,46 over de finishlijn. Met deze tijd behaalde hij ook een nieuw clubrecord.
Nadat alle 75 JPA 2e jaars klaar waren met hun onderdelen, werd de eindopmaak gemaakt. Quincy Koeten eindigde met zijn 2218 punten op een zeer nette 6e plaats. Deze plaats was maar 6 punten verwijderd van een podiumplaats. De plaatsen 2 t/m 6 waren goed aan elkaar gewaagd, met maar een verschil van 6 punten!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category