2°C | Amsterdam

Quincy Koeten verbreekt 3 pr’s en clubrecord in Apeldoorn

Apeldoorn- zondag 6 maart vond de Nationale pupillen indoor Stedenwedstrijd plaats in het omnisport stadion te Apeldoorn. Vanuit het hele land kwamen er maar liefst 562 atleten van 76 verschillende verenigingen om mee te doen aan de deze meerkamp wedstrijd.
Quincy Koeten vertegenwoordigde AV Wieringermeer. Hij deed mee in de categorie JPA 2e jaars. Deze groep bestond uit een gigantisch deelnemersveld van 75 jongens die gingen strijden om een podiumplaats. De groep werd gesplitst in kleinere groepjes zodat de atleten niet te lang op elkaar hoefde te wachten.
De wedstrijd begon voor Quincy met de 60m sprint. Na een snelle start, behaalde hij de finish met een nieuw pr van 9,16 sec. Bij het hoogspringen wist Quincy ook een nieuw pr te pakken. Het lukte hem om over de lat van 1,30m te komen. Hiermee evenaarde hij ook het clubrecord uit 1979. Na 3 pogingen bij het kogelstoten, kwam zijn beste poging uit op 7,50m. Als laatste onderdeel stond de 600m op het programma. Quincy Koeten wist maar liefst 12 seconden van zijn pr te lopen en kwam met een zeer mooie tijd van 1:58,46 over de finishlijn. Met deze tijd behaalde hij ook een nieuw clubrecord.
Nadat alle 75 JPA 2e jaars klaar waren met hun onderdelen, werd de eindopmaak gemaakt. Quincy Koeten eindigde met zijn 2218 punten op een zeer nette 6e plaats. Deze plaats was maar 6 punten verwijderd van een podiumplaats. De plaatsen 2 t/m 6 waren goed aan elkaar gewaagd, met maar een verschil van 6 punten!

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.