Quincy Koeten verbreekt 3 pr’s en clubrecord in Apeldoorn

Apeldoorn- zondag 6 maart vond de Nationale pupillen indoor Stedenwedstrijd plaats in het omnisport stadion te Apeldoorn. Vanuit het hele land kwamen er maar liefst 562 atleten van 76 verschillende verenigingen om mee te doen aan de deze meerkamp wedstrijd.
Quincy Koeten vertegenwoordigde AV Wieringermeer. Hij deed mee in de categorie JPA 2e jaars. Deze groep bestond uit een gigantisch deelnemersveld van 75 jongens die gingen strijden om een podiumplaats. De groep werd gesplitst in kleinere groepjes zodat de atleten niet te lang op elkaar hoefde te wachten.
De wedstrijd begon voor Quincy met de 60m sprint. Na een snelle start, behaalde hij de finish met een nieuw pr van 9,16 sec. Bij het hoogspringen wist Quincy ook een nieuw pr te pakken. Het lukte hem om over de lat van 1,30m te komen. Hiermee evenaarde hij ook het clubrecord uit 1979. Na 3 pogingen bij het kogelstoten, kwam zijn beste poging uit op 7,50m. Als laatste onderdeel stond de 600m op het programma. Quincy Koeten wist maar liefst 12 seconden van zijn pr te lopen en kwam met een zeer mooie tijd van 1:58,46 over de finishlijn. Met deze tijd behaalde hij ook een nieuw clubrecord.
Nadat alle 75 JPA 2e jaars klaar waren met hun onderdelen, werd de eindopmaak gemaakt. Quincy Koeten eindigde met zijn 2218 punten op een zeer nette 6e plaats. Deze plaats was maar 6 punten verwijderd van een podiumplaats. De plaatsen 2 t/m 6 waren goed aan elkaar gewaagd, met maar een verschil van 6 punten!

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs