Rechter mild voor henneptelende Westerlander

HIPPOLYTUSHOEF – Omdat de 61-jarige Westlander ruim drie jaar heeft moeten wachten op zijn rechtzaak was de rechter van de rechtbank in Haarlem zeer mild in zijn uitspraak tegen de man. 
De Westerlander werd er van beschuldigd zijn huis aan henneptelers te hebben verhuurd vanwege grote  schulden die de man had en zo hoopte uit de schulden te komen. Op 24 april 2013 viel de politie het pand binnen en trof daar een werkende hennepkwekerij aan met 1000 hennepplanten. 
De Officier van Justitie eiste een gevangenisstraf van 2 maanden geheel voorwaardelijk en daarbij een taakstraf van 180 uur, de rechter week hier vanaf door de man een werkstraf van 120 uur op te leggen, daarbij moet de man ook de rekening van het energiebedrijf betalen omdat de stroom illegaal werd afgetapt.  Ook de blanco strafblad van de man liet de rechter meewegen in zijn uitspraak.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs