2°C | Amsterdam

Rechtszaak tegen verdachten moord Freddy Sloterwijk gaat zes dagen duren

HIPPOLYTUSHOEF – Donderdag 26 mei was, hopelijk, de laatste Pro Forma zitting in de zaak tegen de verdachten van de moord op de in augustus 2015 vermoorde Freddy Sloterwijk.  Dat het een zitting gaat worden waarbij een lange adem gewenst is blijkt uit de lengte van de rechtszaak die de rechtbank er vooruit heeft getrokken, zes dagen. De eerste zittingsdag is 27 september en dan komen voor het eerst alle verdachten gezamenlijk voor de rechter. 
Donderdag ontbrak zoals vrijwel alle vorige keren de vrouw van Sloterwijk, Agnes de V. op de zitting, volgens haar dochter is zij geestelijk niet meer in staat om de zitting bij te wonen en dat zij blijft volhouden onschuldig te zijn.
De advocaat van de nabestaanden liet bij aanvang weten ruim gebruik te willen gaan maken van het spreekrecht voor de nabestaanden, zij zullen dan ook hun mening gaan geven over wat voor straf de verdachten moeten krijgen als ze schuldig worden bevonden.
Lees ook ons dossier over de moord op Freddy Sloterwijk
Freddy Sloterwijk werd op op brute wijze vermoord en daarna met een zak over zijn hoofd in het Wieringerrandkanaal gedumpt waar later een passant  hem staande in het kanaal vond. Al snel kwamen er 2 verdachten inbeeld bij de recherche, zijn vrienden Mario de K. en Jaap K. later kwam ook zijn vrouw Agnes de V. in beeld als mogelijke mede-dader.  Sloterwijk zou zijn vermoord op camping Het Wad midden op de Afsluitdijk bij breezanddijk.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.