Reconstructie Havenstraat Zijdewind begint te vorderen.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ZIJDEWIND – De reconstructie van de Havenstraat in Zijdewind vanaf de rotonde tot de aansluiting op reeds gereconstrueerde paralelweg richting De Weel vordert gestaag. Door deze werkzaamheden ondervind het verkeer wel behoorlijke overlast maar de verbeteringen zijn dan ook navenant wat het dorp een beter aanzien van deze tijd geeft.

Nadat eerder het asfalt geheel was vervangen wordt nu de bestrating van de aansluitingen op de woonerven opnieuw aangebracht door Aannemersbedrijf Gebr. Min Infra BV uit Limmen.

In de berm tussen Havenstraat 1 B en Havenstraat 17 worden op een 3 tal plaatsen nieuwe parkeervakken in de bermen gerealiseerd waarvoor de grond aan de slootkant moest worden ontgraven. Dit alles om een gedegen fundering hiervoor aan te brengen, zodat de keerwanden om de om de gronddruk  voor de nieuwe parkeervakken op te vangen aangebracht konden worden.

Bericht gaat verder na de slideshow

Al met al een hele onderneming wat de bereikbaarheid van het pittoreske dorpje zeker ten goede zal komen.

Of het aan de veiligheid in het dorp door deze aanpassingen ook zal bijdragen valt echter te betwijfelen al lijkt het aanbrengen van snelheid remmende obstakels ook niet bepaald bevorderlijk te zijn. De tijd zal dat leren, begin oktober wordt de weg in buurtschap De Weel ook nog onderhanden genomen wat voor het aanzien en de mobiliteit in deze omgeving voor een ongekende veranderingen zal zorgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category