2°C | Amsterdam

Redding nabij voor noodlijdend Yarden, er is een overname kandidaat

HOLLANDS KROON – De cliënten van Yarden kunnen als de overname van Yarden door branchegenoot DELA slaagt een zucht van verlichting slaken. DELA heeft namelijk medegedeeld dat het bedrijf alsnog Yarden wil gaan overnemen nu de rechter heeft besloten dat de polisvoorwaarden voor mensen met een natura-polis mag worden versoberd.

Lees ook: Cliënten Yarden in het ongewisse nu DELA overname niet doorzet

In een eerdere instantie wilde DELA het in zwaar weer verkerende Yarden ook al overnemen maar toen liep het stuk op de peperdure natura-polis die Yarden aanbiedt en waar zwaar verlies op wordt geleden. De Consumentenbond heeft ook laten weten dat zij de rechtszaak zal terugtrekken om zo de overname niet te traineren.

DELA zegt niet te kunnen beloven dat er geen ontslagen gaan vallen, maar wil dit zoveel mogelijk wil gaan beperken. DELA is een corporatie dat geen winstmerk voor ogen heeft. DELA is in Nederland en België de grootste uitvaartverzorger met ruim drie miljoen cliënten, daar komen, na goedkeuring door het ACM, de 1 miljoen van Yarden bij.

Wat de natura-polishouders betreft, die hoeven de eerst komende 10 jaar niet bij betalen. Daarnaast kunnen cliënten die ten onrechte te veel hebben bijbetaald aanspraak maken op een schadeloosstellingspot van ruim 1 miljoen euro.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.