Regen deert Corso Winkel niet, publiek ziet de meest mooie creaties.

WINKEL – De hele dag regende het zondag in Winkel, maar het hondenweer weerhield velen er niet van om te komen kijken bij het bloemencorso. Dat is een belangrijk jaarlijks evenement.

Overal waar je vanmiddag keek waren paraplu’s te zien. Velen kwamen kijken naar de 33 praalwagens, bekleed met bloemen. “Weer of geen weer, wij zijn er”, zeiden twee in poncho’s geklede vrouwen tegen NH NNieuws.  “Het is heel gezellig, altijd. Ook met de regen.”

Diehards
Tot 04.30 uur zaterdagnacht zijn teams nog bezig geweest om de wagens te bedekken met bloemen. Een beetje regen houdt ze niet tegen. “De echte diehards gaan gewoon door”, zei een vrouw.

Als gevolg van de vele regen besloot de organisatie om de tocht niet drie, maar twee rondes te laten rijden. De wagens worden zwaarder doordat de bloemen water opnemen en het duwen wordt daardoor te lastig. Desondanks noemde de organisatie het corso een succes. “Iedereen is ondanks het weer tevreden. Wij zijn ook tevreden.”

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs