Regionieuws: Julianadorp krijgt weer een zwembad

Regionieuws – Slechts twee maanden na de allesverwoestende brand, is vandaag het startsein gegeven voor de herbouw van het zwembad van Julianadorp. Met een heimachine werd de eerste paal op Landalpark Ooghduyne de grond in geslagen.

Op 12 december vorig jaar ging het volledig mis. Parkdirecteur Alexander Peulen:”Ik kreeg een belletje toen ik in het zuiden van het land was. Er was brand en het was nogal fors. Ik kwam hier toen om half twee aan en toen was er eigenlijk al weinig meer van over. Dat was heel erg schrikken. Gelukkig waren er geen personeel en gasten in het pand. En dan ga je denken, en nu!?”
Een reportage van regioverslaggever Matthijs Gemmink
Het zwembad op Landal wordt niet alleen gebruikt door parkgasten maar is ook open voor iedereen in de regio. “We kregen jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers”, zegt Peulen. Het belang voor de regio en het park zelf heeft er toe geleid dat er eigenlijk de dag na de brand al actie is ondernomen. Architect, constructeur en de bouwer zaten al snel om de tafel.
In het nieuwe pand komt straks niet alleen een zwembad maar ook bijvoorbeeld een bowlingbaan, een restaurant, de VVV, een indoorspeelplaats. Als alles volgens planning verloopt, moet het werk begin juli zijn afgerond.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs