2°C | Amsterdam

Reportage: Jopie en Marja dachten dat iemand anders een lintje kreeg


NIEUWE NIEDORP – De lintjesregen heeft vandaag ook de gemeente Hollands Kroon bereikt, want op het gemeentehuis in Anna Paulowna werden elf inwoners van de gemeente verrast met een Koninklijke onderscheiding. Zo ook Marja en Jopie uit Nieuwe Niedorp, die zich onder andere samen al 25 jaar inzetten voor het Grootmoederstijd en Motorenmuseum.

25 jaar samen

“Ik had dit in mijn leven niet gedacht, dat dit gebeuren zou”, brengt Jopie Kliffen-Jonker nog altijd verbrouwereerd uit. Haar goede vriendin Marja valt bij: “25 jaar samen en eigenlijk altijd onszelf ingezet. In het weekend en doordeweeks. Dat je dan samen dit krijgt, is een eer.”

Zeven dagen in de week bezig

In Anna Paulowna werden elf anderen ook in het zonnetje gezet. Een plechtige gebeurtenis waarbij de burgemeester voor iedereen een woordje klaar had. De blijk van waardering maakt op beide dames veel indruk en geeft hen een eervol gevoel. “Het is een gevoel van erkenning”, vindt Marja. “Met het museum ben ik zeven dagen in de week bezig. Dus dan is het een stukje erkenning dat je daar voor wordt geëerd.”
Haar staat van dienst binnen de gemeente bestaat naast het museum uit een lange lijst aan verschillende zaken waar ze zich voor inzet. Dat geldt ook voor haar rechterhand Jopie, die net zo trots is. “Een geweldig iets dat je geëerd wordt om wat je gedaan hebt”, straalt ze. “En met plezier, want dat is het. Anders doe je het niet.”
Plezier en trots

Allermooiste wat je kan krijgen

Met veel plezier ontvingen de dames vandaag hun onderscheiding en werd er genoten van de aandacht. De hele belevenis krijgt dan ook een belangrijke plaats, want het is allemaal erg bijzonder. “Meest bijzondere dingen waren mijn kinderen en hun geboorte”, glundert Marja. “Dat is het allermooiste wat je krijgt, maar daarna komt het lintje, ja.”
De vriendinnen zullen de komende tijd nog behoorlijk trots zijn. Hand in hand bewegen ze zich door de menigte in het gemeentehuis en wellicht gaan ze ook nog zo de straat op. “Dit had ik nooit verwacht en ik vind het zo geweldig”, aldus een geëmotioneerde Jopie. “Samen trots!”

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.