Reportage: Opening Koeteltuin Middenmeer

MIDDENMEER – Na een jaar keihard werken werd vandaag in Middenmeer de nieuwe speelplek de “Koeteltuin” geopend. Vier moeders uit het dorp haalden in 60.000 euro op om de kinderen een mooie en veilige speeltuin te bieden.

“We willen de kinderen achter de schermen vandaan halen, achter de smartphone en laptop vandaan, hup buiten spelen!”, zegt Laura Visser van Stichting Koeteltuin. De plek moet het dorp een nieuw sociaal hart bieden, waar ook ouders elkaar kunnen ontmoeten. “De picknickbank is mijn favoriete plek”, zegt secretaris Sabine van Biljouw. “We hebben hier tijdens de voorbereiding al sushi zitten eten. En ondertussen kun je heerlijk naar je kinderen kijken.”
Lees ook: Ze zijn er bijna, de meiden van de Koeteltuin in Middenmeer
Het was een hele klus om de speeltuin gebouwd te krijgen: 60.000 euro heb je niet zomaar bij elkaar. “We hebben het hele jaar hard gewerkt”, zegt voorzitter Jolien Zwartveld. “Weinig vrije tijd overgehouden en vooral wezen “koeteltuinen”, dat is al een werkwoord geworden. Via allerlei acties zoals speculaaspoppen en oliebollen verkopen, facebook-veilingen, fondsenwerving en sponsors, is het uiteindelijk gelukt. 
Nu kan er worden genoten van de nieuwe plek. De zomer wordt gebruikt om even op krachten te komen, maar de vier dames van Stichting Koeteltuin zijn nog niet klaar in het dorp. “We willen in september met de iets grotere jeugd om tafel om te horen waar ze behoefte aan hebben. Een hangplek, iets met fitness zodat ook zij een mooie plek hebben om te genieten.”
Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs