2°C | Amsterdam

Reportage: Opening Koeteltuin Middenmeer

MIDDENMEER – Na een jaar keihard werken werd vandaag in Middenmeer de nieuwe speelplek de “Koeteltuin” geopend. Vier moeders uit het dorp haalden in 60.000 euro op om de kinderen een mooie en veilige speeltuin te bieden.

“We willen de kinderen achter de schermen vandaan halen, achter de smartphone en laptop vandaan, hup buiten spelen!”, zegt Laura Visser van Stichting Koeteltuin. De plek moet het dorp een nieuw sociaal hart bieden, waar ook ouders elkaar kunnen ontmoeten. “De picknickbank is mijn favoriete plek”, zegt secretaris Sabine van Biljouw. “We hebben hier tijdens de voorbereiding al sushi zitten eten. En ondertussen kun je heerlijk naar je kinderen kijken.”
Lees ook: Ze zijn er bijna, de meiden van de Koeteltuin in Middenmeer
Het was een hele klus om de speeltuin gebouwd te krijgen: 60.000 euro heb je niet zomaar bij elkaar. “We hebben het hele jaar hard gewerkt”, zegt voorzitter Jolien Zwartveld. “Weinig vrije tijd overgehouden en vooral wezen “koeteltuinen”, dat is al een werkwoord geworden. Via allerlei acties zoals speculaaspoppen en oliebollen verkopen, facebook-veilingen, fondsenwerving en sponsors, is het uiteindelijk gelukt. 
Nu kan er worden genoten van de nieuwe plek. De zomer wordt gebruikt om even op krachten te komen, maar de vier dames van Stichting Koeteltuin zijn nog niet klaar in het dorp. “We willen in september met de iets grotere jeugd om tafel om te horen waar ze behoefte aan hebben. Een hangplek, iets met fitness zodat ook zij een mooie plek hebben om te genieten.”

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.