Reportage paalzitten Breezand – Twee dagen lang, geen slaap, geen toilet en geen bier

BREEZAND – Twee dagen lang, geen slaap, geen toilet en geen bier. Klinkt niet bepaalt als een aantrekkelijke competitie. Toch wisten alle tien de deelnemers de 46 uur durende paalzitcompetitie in Breezand uit te zitten. Verslaggeefster Annabelle Zandbergen nam een kijkje bij de paalzitters en zitsters.

Paalzitten is in veel plaatsen in Noord-Holland een traditie, maar pas drie jaar geleden in Breezand geïntroduceerd. Dit jaar deden er voor het eerst ook vrouwen mee. Daar werd ‘wat oneerbiedig’ over gedaan, vertelt een Breezandse. “Maar diep respect, ze zitten er allemaal nog.”
 
Het was zwaar, maar toch de moeite waard, vertelt een deelneemster achteraf. “Wel echt een ervaring. Vergeet je niet snel meer zoiets.”
Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs