2°C | Amsterdam

Roze lintjes voor patiëntgerichte borstkankerzorg


HOORN – Het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn hebben opnieuw een Roze Lintje ontvangen. Het Roze Lintje wordt elk jaar uitgereikt door Borstkankervereniging Nederland en staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg.
Jenny Veerman (foto) heeft borstkanker en wordt in Purmerend behandeld. “Ik vind het verdiend”, zegt ze. “Ik word heel goed geholpen. Als je bericht krijgt over borstkanker, wil je het liefst gister al geholpen worden. Ik krijg hier op alle vragen antwoord en kan altijd bellen. Ze verdienen hier allemaal een lintje!” De criteria voor het lintje worden elk jaar opnieuw tegen het licht gehouden en aangescherpt. Een belangrijk criterium dat de Borstkanker Vereniging Nederland hanteert is wat patiënten zelf onder optimale zorg verstaan, zoals korte wachttijden, goede begeleiding en deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Multidisciplinair en binnen 24 uur

Vrouwen met verdenking op borstkanker kunnen binnen 24 uur worden gezien door een specialist met als expertise borstkanker. Dat wordt door veel patiënten gewaardeerd, weet verpleegkundig specialist Truus Smit. “Bij verdenking op borstkanker wil je zo snel mogelijk duidelijkheid. Daarom hebben we onze processen zo ingericht dat we vaak binnen een dag duidelijkheid kunnen geven. Tot opluchting van veel vrouwen, want 80 procent van de vrouwen die door de huisarts worden doorgestuurd blijkt geen borstkanker te hebben. Op die uitslag wil je geen dagen moeten wachten!”

Borstreconstructie

Sinds vorig jaar houdt de plastisch chirurg van het Westfriesgasthuis tweewekelijks spreekuur in het Waterlandziekenhuis. Hij opereert daar ook, mede dankzij de fusie tussen het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis. Vanwege de toenemende vraag naar borstreconstructie worden deze spreekuren binnenkort uitgebreid. Voor al onze patiënten zijn alle mogelijkheden voor behandeling van borstkanker dicht bij huis beschikbaar.

Esperanz

De oncologische zorg van zowel het Waterlandziekenhuis als het Westfriesgasthuis hoort bij Esperanz: een gespecialiseerd samenwerkingsverband van ziekenhuizen in Zaandam, Purmerend en Hoorn voor patiënten met kanker. Gebundelde specialistische kennis en uitstekende voorzieningen zorgen ervoor dat patiënten dicht bij huis optimale zorg krijgen.
Uitgebreide informatie over de mamapoli van het Waterlandziekenhuis vindt u op de websites www.waterlandziekenhuis.nl / www.westfriesgasthuis.nl

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.