2°C | Amsterdam

RTV Noordkop is nu in heel Hollands Kroon te ontvangen


HIPPOLYTUSHOEF – Na een ellenlange vergunningsaanvraag periode en alle voors en tegens afgewogen te hebben is het dan eindelijk zover. Noordkop Radio heeft een nieuwe krachtige FM zender van 1 kilowatt en een DAB+ zender van 150 watt. Daarmee zijn ze door heel Hollands kroon in de ether te beluisteren.

Fusieomroep

In maart 2013 kreeg RTV Noordkop de zendmachtiging toegewezen om de lokale omroep van de gemeente Hollands Kroon te zijn. De in Hippolytushoef gevestigde fusieomroep had een nieuwe radiozender nodig om het hele gebied via de ether te voorzien van een radiosignaal. Eerst moest de omroep een berekening laten doen, door een gespecialiseerd bedrijf, voor de nieuwe FM zender. Met deze berekening kon de vergunning worden aangevraagd. Dit bleek zeker geen formaliteit. Om en om via verschillende Europese landen moest er gekeken worden of de signalen elkaar niet verstoorden. Deze pingpong duurde 2 tot 3 jaar.

DAB+

Toen uiteindelijk de beschikking binnen was ging het bestuur van de stichting twijfelen of ze nog wel zoveel geld moesten investeren in een FM zender. Het gaat om een fiks bedrag en de uitrol van DAB+ is immers gaande in Nederland en de vraag is of deze nieuwe vorm van uitzenden via de ether de FM niet heel erg snel gaat inhalen. Daarnaast speelt internet natuurlijk een steeds grotere rol, ook bij de lokale omroepen van Nederland. Samen met de stuurgroep, die de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep behartigt heeft het bestuur er dan toch voor gekozen om de nieuwe FM zender aan te schaffen. Omdat er toch ook wel flink onderzoek was gedaan naar DAB+ heeft de omroep in de offerte aanvraag meegenomen dat ze ook graag een optie voor DAB meegenomen zouden zien. De extra prijs viel derhalve mee, en dus is de DAB+ zender ook gelijk geïnstalleerd.
Noordkop Radio is vanaf nu overal in Hollands Kroon te horen in de ether via 106.6 FM en kanaal 6A op DAB+. Ook is er gelijk een antenne voor reportageverbindingen opgehangen bovenin de mast, dan kan de omroep de hele gemeente door met de reportagesets”. Voor nu mag de omroep toch echt terecht zeggen: Noordkop Radio, overal en toch dichtbij!

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.