2°C | Amsterdam

Ruzie om erfenis Tante Jane splijt familie uit Hippolytushoef in tweeën

Alkmaar – Voor de politierechter in Alkmaar diende vanochtend de zaak tegen de 59-jarige J.M uit Dongen die via met behulp van een website een familie in Hippolytushoef beschuldigd van erfenisfraude. De zwartgemaakte familie heeft hierop aangifte gedaan bij de politie met als gevolg dat vandaag de man uit Dongen zich moest verantwoorden voor de politierechter. En dat verliep heel anders dan gepland.
De man bleek zijn zaakjes zeer goed voorelkaar te hebben, en vertelde direct al bij aanvang van de zitting dat mocht hij schuldig worden bevonden hij absoluut in hoger beroep zou gaan en dan ook getuigen zou oproepen om zo zijn gelijk te bewijzen in deze zaak.  De man vertelde vanochtend dat wat hij op de website heeft geplaatst 100% de waarheid is en dus geen laster kan zijn. 
De kwestie draait om de nalatenschap van ‘Tante Jane’ die na haar overlijden een behoorlijke erfenis van enkele tonnen in euro’s achterliet te verdelen onder de erfgenamen. De man uit Uden wees de rechter erop dat de erfrechtdeskundige die de familie uit Hippolytushoef bijstaat een oudtantezegster is van de overleden tante Jane, “en onder haar hoede moet de fraude zijn begonnen. Testamenten die zijn aangepast, een notaris die vanwege zijn zwijgplicht niets mag vertellen maar genoeg weet“, aldus J.M uit Dongen.
Gezien het dossier dat de man meenam en de ingewikkelde materie besloot de rechter na een korte schorsing dat de politierechter hier niet over kan oordelen, en besloot hierop om de zaak door te verwijzen naar de Meervoudige Kamer zodat 3 rechters zich er hier over kunnen gaan buigen en ook de gedaagde kans te geven getuigen op te roepen.
De man uit Uden zei tot slot tegen de rechter dat hij er spijt van heeft het advies om geen civiele procedure op te starten heeft opgevolgd, “Als ik direct een civiele procedure was gestart had ik nu al deze ellende niet gehad en had ik de zaak 100% zeker gewonnen, iets wat mijn getuigen kunnen onderbouwen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.