2°C | Amsterdam

Samen optrekken met buurgemeenten voor behoud helihaven Den Helder

HOLLANDS KROON – Dat er iets moet gebeuren staat wel vast vind de politiek in Hollands Kroon, de helihaven in Den Helder gaat mogelijk worden gesloten om te verhuizen naar een nieuw te bouwen helicoptervliegveld in de Eemhaven in Groningen.
Johan Paul de Groot van de ChristenUnie in Hollands Kroon zegt dat hij er als het moet met de vuist op de tafel bij de Provincie zal slaan om dit te bewerkstelligen. LADA, SHK en het CDA zijn tegen de actie van het ChristenUnie lid en vinden dat samen met de buurtgemeenten optrekken tegen het mogelijk verdwijnen van de helihaven een veel betere optie is.
In maart van dit jaar bleek dat de provincie Groningen grote plannen heeft om in de Eemshaven een speciale helicoptervliegveld te realiseren om vanuit het noorden van Groningen de boorplatforms en productieplatforms maar ook om vanuit deze plek de windmolens dat in het Geminipark voor de kust van Groningen ligt te kunnen Bereiken.  Al vanaf dag 1 is de exploitant van de luchthaven in Den Helder tegen deze plannen. Er is niet genoeg vraag om 2 helihavens te kunnen exploiteren.
Het Duitse bedrijf Siemens, tevens eigenaar van het windmolenpark voor de kust van Groningen, is één van de belangrijke partijen in deze plannen voor aanleg van het helicoptervliegveld.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.