Samenloop voor hoop Hollands Kroon

Hollands Kroon – Iedereen wordt vroeg of laat met kanker geconfronteerd: één op de drie Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding financiert kankeronderzoek, geeft voorlichting en ondersteunt patiënten. En om dit mogelijk te maken, organiseren wij op 4 en 5 juni 2016 een SamenLoop voor Hoop Hollands Kroon in Wieringerwaard. De SamenLoop wordt gehouden op de voetbalvelden van vv Wieringerwaard.
De SamenLoop: Samen stilstaan bij kanker
De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waarbij teamleden afwisselend op een parcours lopen. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker, een strijd die ons allemaal raakt. 
Wat maakt de SamenLoop zo bijzonder?
De SamenLoop wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in de gemeente Hollands Kroon en is voor iedereen die te maken heeft gekregen met kanker of welke wijze dan ook. 
Tijdens een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven, we zien dat niemand alleen staat in de strijd tegen kanker en in het verwerken van verloren dierbaren. Meeleven, doorleven en beleven staan daarom centraal!
Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies. Eén daarvan is de kaarsenceremonie, een indrukwekkende en emotioneel moment voor eregasten en nabestaanden. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.
Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie verzorgt door de deelnemende teams en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Zo maken we samen het verschil. 
Ceremonies tijdens de SamenLoop
Tijdens de SamenLoop voor Hoop komen 3 vaste ceremonies terug, dit maakt het evenement bijzonder en persoonlijk voor de deelnemende teams. Het gaat om de volgende drie ceremonies:
De Openingsceremonie met daarbij de openingsronde met de eregasten
Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn. De eregasten zijn de gehele 24 uur onze eregast met allerlei aktiviteiten. 

De Kaarsenceremonie
’s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. 

De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.
Doet uw organisatie of vereniging mee aan dit unieke evenement?
Omdat uw organisatie of vereniging behoort tot de gemeente Hollands Kroon zou het mooi zijn wanneer van elke organisatie en vereniging één of meerdere teams zou leveren. 
Er hebben zich tot nu toe 17 teams ingeschreven maar wij hopen op zeker een veelvoud hiervan. Hoe meer teams hoe gezelliger het wordt en hoe hoger de opbrengst zal zijn voor het KWF. 
Wij willen het samen doen, samen met wandelaars uit alle dorpen, alle verenigingen, alle organisaties uit de gemeente Hollands Kroon. 
Informatie avonden
Wij hebben nog een tweetal informatie avonden te weten:

  • Maandag 8 februari in café De Vriendschap in ’t Veld, aanvang 20.00 uur,
  • Woensdag 17 februari in hotel café Bloemlust in Breezand, aanvang 20.00 uur.

Ook hebben wij op woensdag 10 februari een teamcaptain bijeenkomst waar ook andere belangstellenden welkom zijn om vragen te stellen en te horen wat de SamenLoop inhoudt. Deze avond wordt gehouden in Het Wapen van Wieringerwaard te Wieringerwaard, aanvang 20.00 uur.
Zou het niet mooi zijn dat uit alle dorpen één of meerdere teams deelnemen? Dat we met zijn allen laten zien dat de gemeente Hollands Kroon achter de SamenLoop staat en dat we ons steentje bijdragen om kanker de wereld uit te krijgen?
Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de SamenLoop voor Hoop Hollands Kroon? Kijk dan op onze website, like onze facebook pagina of stuur een email.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs