2°C | Amsterdam

Schapenhouders Wieringen zijn de loslopende honden meer dan beu

Den Oever – Al drie keer dit jaar ging het mis: loslopende honden die achter de schapen aanrennen en -nog erger- de beesten stukbijten. Schapenhouders op de Zeedijk bij Den Oever zijn het zat. “Mensen hebben geen idee wat hun honden aanrichten.”
Schapenhouder Marco Scheltus laat wat foto’s zien van zijn schapen die zijn opgedreven en aangevallen door honden. Bebloede poten, achterkant kapot, gescheurde snuiten: “Die schapen konden niet meer eten. Het loopt uit de hand hier.”
De problemen op de Zeedijk zijn erger geworden sinds de gemeente Hollands Kroon vorig jaar veel regels uit de algemene plaatselijke verordening heeft geschrapt. Controle op hondenbezitters is daardoor vervallen. Bovendien zegt de gemeente bij een eventueel verbod op honden dat het geen mensen heeft om boetes uit te delen.
Scheltus probeert zoveel mogelijk hondenbezitters aan te spreken en ze bewust te maken van hun gedrag. “Ik merk dan vooral dat ze het niet in de gaten hebben wat ze doen of wat er gebeurt als hun hond achter mijn schapen aanrent.”
Aanlijnen
Het beste is de hond aanlijnen als er schapen in de buurt zijn, adviseert de schapenhouder. Met het plaatsen van waarschuwingsborden hopen de schapenhouders dat het aantal incidenten afneemt.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.