Schapenhouders Wieringen zijn de loslopende honden meer dan beu

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Den Oever – Al drie keer dit jaar ging het mis: loslopende honden die achter de schapen aanrennen en -nog erger- de beesten stukbijten. Schapenhouders op de Zeedijk bij Den Oever zijn het zat. “Mensen hebben geen idee wat hun honden aanrichten.”
Schapenhouder Marco Scheltus laat wat foto’s zien van zijn schapen die zijn opgedreven en aangevallen door honden. Bebloede poten, achterkant kapot, gescheurde snuiten: “Die schapen konden niet meer eten. Het loopt uit de hand hier.”
De problemen op de Zeedijk zijn erger geworden sinds de gemeente Hollands Kroon vorig jaar veel regels uit de algemene plaatselijke verordening heeft geschrapt. Controle op hondenbezitters is daardoor vervallen. Bovendien zegt de gemeente bij een eventueel verbod op honden dat het geen mensen heeft om boetes uit te delen.
Scheltus probeert zoveel mogelijk hondenbezitters aan te spreken en ze bewust te maken van hun gedrag. “Ik merk dan vooral dat ze het niet in de gaten hebben wat ze doen of wat er gebeurt als hun hond achter mijn schapen aanrent.”
Aanlijnen
Het beste is de hond aanlijnen als er schapen in de buurt zijn, adviseert de schapenhouder. Met het plaatsen van waarschuwingsborden hopen de schapenhouders dat het aantal incidenten afneemt.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category