Sem (9), Mees (11) en Mischa (10), de ‘kerstbomenophaaldienst van Schagerbrug


REGIO – Sem (9), Mees (11) en Mischa (10) willen de komende dagen zoveel mogelijk kerstbomen ophalen. Omdat de gemeente vijftig eurocent per boom betaalt, kan dat voor de kinderen een mooi zakcentje opleveren.
Om 9 uur verzamelen de drie vrienden bij het huis van Sem. De skelter van Mees staat klaar op de oprit. Om zoveel mogelijk kerstbomen te kunnen vervoeren, heeft hij voor deze gelegenheid zelf een aanhanger gebouwd.
“We willen dit jaar zo’n 200 bomen ophalen”, zegt Sam terwijl hij een boom van de aanhanger sleurt. Als dat lukt, kunnen de jongens 100 euro verdelen. “We hebben er nu een stuk of 45”. Wat ze met het geld gaan doen weten de jongens nog niet, voorlopig gaat het in de spaarpot.
Mischa doet dit jaar voor het eerst mee. Hij heeft er onwijs veel zin in. “Ik wou het al een paar jaar en nu kan het. Vorig jaar was ik te laat om nog mee te doen. Andere jaren haalden ze meer dan 200 bomen op, dus ik hoop dat het er heel veel worden”. 

Tuin van opa en oma

Na een nieuw rondje door het dorp liggen er weer zeven kerstbomen op de kar. Die komen voorlopig op de grote stapel achter in de tuin van Sem’s opa en oma. Want pas volgende week komt de gemeente ze halen en betalen. Tot die tijd rijden de jongens door Schagerbrug.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs