2°C | Amsterdam

Sem (9), Mees (11) en Mischa (10), de ‘kerstbomenophaaldienst van Schagerbrug


REGIO – Sem (9), Mees (11) en Mischa (10) willen de komende dagen zoveel mogelijk kerstbomen ophalen. Omdat de gemeente vijftig eurocent per boom betaalt, kan dat voor de kinderen een mooi zakcentje opleveren.
Om 9 uur verzamelen de drie vrienden bij het huis van Sem. De skelter van Mees staat klaar op de oprit. Om zoveel mogelijk kerstbomen te kunnen vervoeren, heeft hij voor deze gelegenheid zelf een aanhanger gebouwd.
“We willen dit jaar zo’n 200 bomen ophalen”, zegt Sam terwijl hij een boom van de aanhanger sleurt. Als dat lukt, kunnen de jongens 100 euro verdelen. “We hebben er nu een stuk of 45”. Wat ze met het geld gaan doen weten de jongens nog niet, voorlopig gaat het in de spaarpot.
Mischa doet dit jaar voor het eerst mee. Hij heeft er onwijs veel zin in. “Ik wou het al een paar jaar en nu kan het. Vorig jaar was ik te laat om nog mee te doen. Andere jaren haalden ze meer dan 200 bomen op, dus ik hoop dat het er heel veel worden”. 

Tuin van opa en oma

Na een nieuw rondje door het dorp liggen er weer zeven kerstbomen op de kar. Die komen voorlopig op de grote stapel achter in de tuin van Sem’s opa en oma. Want pas volgende week komt de gemeente ze halen en betalen. Tot die tijd rijden de jongens door Schagerbrug.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.