Spektakel tijdens NK Stro laden in Wieringerwerf

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWERF  – Op zondag 28 augustus wordt aan de Oosterterpweg van 13.30 -16.00 de titelstrijd om het Nationaal Kampioenschap stro laden weer gestreden in de Wieringermeer. De oude ambacht van het binnenhalen van het droge stro herleeft in een modern jasje. Strategie, spierkracht en snelheid zorgen voor een spannende middag, niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor het publiek.
Tijdens dit evenement gaat het er om zo snel mogelijk 120 strobalen op een iets te smalle wagen te stapelen. Een team bestaat uit 7 personen waarvan 1 trekkerchauffeur. Twee teams starten tegelijkertijd op het moment dat het geluidssignaal klinkt met het oppakken van de balen. In het begin gaat dit gemakkelijk, maar naar mate de wagen voller raakt komt het op spierkracht en souplesse aan.
De strategen bovenop de wagen moeten zorgen voor een stevige constructie. Nadat de laatste baal op de wagen is verzameld het hele team zich naast de wagen om te zien of het bouwwerk de laatste proef kan doorstaan; trekker met wagen rijdt over een serie uiterst moderne wegdrempels. Houdt de zo snel gefabriceerde constructie dit wel… De drie beste teams worden beloond met – respectievelijk- de Gouden, de Zilveren en de Bronzen hooivork,meldt RTV Noordkop
Roze hooivork
Nieuw dit jaar is de damescompetitie, waarvoor op het moment van schrijven al maarliefst drie teams zich hebben aangemeld. In de editie van 2015 stond er spontaan een dames-team op die de strijd wel aandurfden tegen de mannen. Sensatie voor het publiek, dat de dames spontaan te hulp schoot tijdens de wedstrijd. Om de dames dit jaar tegemoet te komen is er dit jaar dus een echte damescompetitie waarin een Roze Hooivork te winnen is. Gezien de al binnenkomende aanmeldingen echt een must-have voor iedere collectie.
Winst over zee
De prolongerende titelhouder is een team geheten Blunderhiem van zeer ervaren strostekers uit Friesland. Nu al voor het tweede jaar gaan zij met de Gouden Hooivork én de wisselbokaal naar huis. Het is vooral strategie en ervaring dat dit team elk jaar weer de snelste tijd oplevert. De teams uit Hollands Kroon doen uitermate hun best om deze winst af te pakken, maar het is ze op heden niet gelukt. Lukt het dit jaar wel de Gouden Hooivork in Noord-Holland te houden? Teams kunnen zich nog opgeven via www.levenvandewind.com/nk-stro-laden

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category