2°C | Amsterdam

Spinnen-invasie door het vochtige weer

HOLLANDS KROON – Veel Noord-Hollanders hebben de laatste tijd last van een invasie van spinnen en mieren in en rond hun huis. Oorzaak: het wisselvallige, onstuimige weer. Een medewerkster van Rentokil laat aan NH weten dat er de afgelopen weken veel meer klachten binnenkomen over mieren en spinnen dan normaal is in deze tijd van het jaar.
“Normaal is het pas spinnentijd in juli. En ook de mieren laten zich meestal pas in die maand meer zien”, aldus de medewerkster. “Het is de laatste tijd heel benauwd en broeierig en de nachten zijn wat kouder dan de insecten gewend zijn. Dus trekken ze de huizen in.”
Allemaal leuk en aardig, maar hoe kom je van dat ongewenste bezoek af?
Mieren
“Het klinkt wreed, maar is heel effectief: zoek het mierennest op en gooi er kokend water overheen.” Een andere tip is om buiten tussen de tegels kruidnagels te leggen en daar kokend water over heen te gooien. “In kruidnagels zit een stofje waar mieren niet tegen kunnen.” Tot slot een wat minder milieuvriendelijk middeltje: chloor. “Je kunt ook bleek in de groeven tussen de tegels spuiten, gewoon uit de fles. Werkt heel goed.”
Spinnen
Dan de spinnen. Die blijken wat moeilijker te bestrijden. “Alleen het web weghalen heeft geen nut. Dan maakt de spin gewoon weer een nieuwe op dezelfde plek”. Maar wat wel kan helpen is in alle hoekjes in huis waar veel spinnen zitten, de nestjes en webben weghalen en de plekken vervolgens goed schoonmaken met schoonmaakmiddel. 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.