Spinnen-invasie door het vochtige weer

HOLLANDS KROON – Veel Noord-Hollanders hebben de laatste tijd last van een invasie van spinnen en mieren in en rond hun huis. Oorzaak: het wisselvallige, onstuimige weer. Een medewerkster van Rentokil laat aan NH weten dat er de afgelopen weken veel meer klachten binnenkomen over mieren en spinnen dan normaal is in deze tijd van het jaar.
“Normaal is het pas spinnentijd in juli. En ook de mieren laten zich meestal pas in die maand meer zien”, aldus de medewerkster. “Het is de laatste tijd heel benauwd en broeierig en de nachten zijn wat kouder dan de insecten gewend zijn. Dus trekken ze de huizen in.”
Allemaal leuk en aardig, maar hoe kom je van dat ongewenste bezoek af?
Mieren
“Het klinkt wreed, maar is heel effectief: zoek het mierennest op en gooi er kokend water overheen.” Een andere tip is om buiten tussen de tegels kruidnagels te leggen en daar kokend water over heen te gooien. “In kruidnagels zit een stofje waar mieren niet tegen kunnen.” Tot slot een wat minder milieuvriendelijk middeltje: chloor. “Je kunt ook bleek in de groeven tussen de tegels spuiten, gewoon uit de fles. Werkt heel goed.”
Spinnen
Dan de spinnen. Die blijken wat moeilijker te bestrijden. “Alleen het web weghalen heeft geen nut. Dan maakt de spin gewoon weer een nieuwe op dezelfde plek”. Maar wat wel kan helpen is in alle hoekjes in huis waar veel spinnen zitten, de nestjes en webben weghalen en de plekken vervolgens goed schoonmaken met schoonmaakmiddel. 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs