Sporthal Marsdiep ook in trek als afwerkplek

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIONIEUWS – Bezoekers van de Helderse sporthal Marsdiep worden de laatste tijd geconfronteerd met hangjongeren die ‘zeer zedenschendende taferelen’ tentoonspreiden. Bij die taferelen zouden ook nog eens hele jonge meisjes betrokken zijn.
Dat staat in een brief aan de burgemeester en wethouders van Den Helder, verzonden door het bestuur van de sportschool. Naast de zedentaferelen zorgt de hangjeugd ook voor veel vernielingen en zwerfafval: bezoekers vinden bierblikjes, zilverpapier, etensresten en ander afval.
Rits
Piet van Pelt van sportvereniging OKK schrok zich rot toen hij op een klaarlichte dag aankwam bij de sporthal. “Ik zag een jongen met zijn rug tegen het glas geleund en een jong meisje op haar knieën voor hem. Zij was echt niet zijn ritssluiting aan het controleren,” vertelt Piet van Pelt aan NH verslaggever Jurgen van den Bos.
Liever omlopen
Volgens het bestuur van de sportschool durven veel leden niet meer langs de kant van de sportschool waar de hangjongeren zich meestal ophouden. “Nu is het al zo ver dat volwassen vrouwelijke leden van de sportvereniging liever een stuk omlopen.”
Samen met de vlakbij gelegen Brede School heeft het sportschoolbestuur een tweetal oplossingen bedacht voor het probleem: ze willen dat er een grote straatlantaarn geplaatst wordt en dat de politie vaker komt surveilleren.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category