2°C | Amsterdam

Sporthal Marsdiep ook in trek als afwerkplek

REGIONIEUWS – Bezoekers van de Helderse sporthal Marsdiep worden de laatste tijd geconfronteerd met hangjongeren die ‘zeer zedenschendende taferelen’ tentoonspreiden. Bij die taferelen zouden ook nog eens hele jonge meisjes betrokken zijn.
Dat staat in een brief aan de burgemeester en wethouders van Den Helder, verzonden door het bestuur van de sportschool. Naast de zedentaferelen zorgt de hangjeugd ook voor veel vernielingen en zwerfafval: bezoekers vinden bierblikjes, zilverpapier, etensresten en ander afval.
Rits
Piet van Pelt van sportvereniging OKK schrok zich rot toen hij op een klaarlichte dag aankwam bij de sporthal. “Ik zag een jongen met zijn rug tegen het glas geleund en een jong meisje op haar knieën voor hem. Zij was echt niet zijn ritssluiting aan het controleren,” vertelt Piet van Pelt aan NH verslaggever Jurgen van den Bos.
Liever omlopen
Volgens het bestuur van de sportschool durven veel leden niet meer langs de kant van de sportschool waar de hangjongeren zich meestal ophouden. “Nu is het al zo ver dat volwassen vrouwelijke leden van de sportvereniging liever een stuk omlopen.”
Samen met de vlakbij gelegen Brede School heeft het sportschoolbestuur een tweetal oplossingen bedacht voor het probleem: ze willen dat er een grote straatlantaarn geplaatst wordt en dat de politie vaker komt surveilleren.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.