2°C | Amsterdam

Start nieuwe opleiding verleegkundige begeleider

HOLLANDS KROON – Leekerweide, BuroTOV en het ROC Kop van Noord-Holland hebben begin juli een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de uitvoering van de 4-jarige bbl-opleiding Verpleegkundig begeleider. Bijzonder aan deze opleiding is dat de deelnemers zich hiermee dubbel kunnen kwalificeren: de nieuwe opleiding combineert de bbl-opleiding Verpleegkunde niveau 4 met Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 4. BuroTOV is het label van LeekerweideGroep dat deze opleidingsvariant samen met het ROC gaat vormgeven.
Veranderde zorgvraag leidt tot aanpassing opleiding
Het initiatief voor de nieuwe opleiding is voortgekomen uit de veranderde vraag aan ondersteuning en zorg en daarmee de behoefte aan een opleiding op maat. Paul Zegveld, bestuurder van LeekerweideGroep, ziet dat de diversiteit van de ondersteuningsvraag groter wordt. “Dit vraagt om een bredere inzetbaarheid van onze medewerkers. De opleiding Verpleegkundig Begeleider voorziet hierin. Zo kunnen we passende ondersteuning blijven bieden aan mensen met uiteenlopende ondersteuningsvragen.”
Combinatie van kennisgebieden en vaardigheden
Leekerweide biedt diverse diensten aan mensen met een verstandelijke beperking. Om goede zorg te kunnen leveren is het belangrijk dat medewerkers veel kennis hebben van verpleegkundige aspecten, maar ook het bevorderen van maatschappelijke deelname wordt steeds belangrijker. Hierdoor is er behoefte aan een opleiding waarin de leerling wordt opgeleid tot een goede verpleegkundige én tot een goede begeleider. De bestaande opleidingen bieden deze combinatie niet. Deze leiden op tot verpleegkundige óf tot medewerker maatschappelijke zorg. De vraag om een aangepaste opleiding die deze vaardigheden combineert is bij ROC Kop van Noord-Holland neergelegd. De nieuwe opleiding Verpleegkundig Begeleider combineert wel beide kennisgebieden. Afgestudeerde Verpleegkundig Begeleiders kunnen zo voortaan zorgvragers allround en continue ondersteuning bieden,meldt RPA-NHN
Start opleiding op 1 september
Er is al volop belangstelling voor de opleiding. Op 1 september starten 22 leerlingen met de opleiding bij het ROC Kop van Noord-Holland in Schagen. De leerlingen gaan eerst 15 weken voltijds naar school. Hier wordt een goede theoretische basis gelegd voor de praktijk. Na deze lesperiode lopen zij drie dagen per week stage en gaan zij één dag per week naar school. Per 1 maart 2017 komen de leerlingen in dienst van LeekerweideGroep en gaan zij nog een dag per week naar school. Werkbegeleiders van de LeekerweideGroep gaan de leerlingen intensief begeleiden. In totaal duurt de opleiding vier jaar.
De volgende lesgroep start in september 2017. De sollicitatieprocedure voor deze lesgroep start in januari. De vacature is te vinden op de website van LeekerweideGroep. Informatie over de leergang Verpleegkundig Begeleider kan opgevraagd worden bij BuroTov via [email protected]

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.