Kennisgeving mededeling besluit omtrent MER (Milieueffectrapportage) beoordeling Oosterterpweg 20 te Wieringerwerf, Hollands Kroon

Onlangs kwam de volgende bekendmaking binnen vanuit Hollands Kroon. Lees hieronder alle informatie die tot nu toe bekend is bij ons. 
  1. Bekendmakingen hollandskroon
  2. stcrt-2013-30243
  • Onderwerp: Natuur en milieu | Organisatie en beleid
  • Waar: officielepublicaties 
  • Categorie: officielepublicaties/stcrt/2013

 

Omschrijving:

Burgemeester en wethouders van Hollands kroon maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend. Op 23 juli 2013, aangevuld 28 augustus 2013, is namens maatschap Van Bunderen, Oosterterpweg 20 te Wieringerwerf, een “Aanmeldingsnotitie MER-beoordeling” voor het uitbreiden en wijzigen van een pluimveehouderij, gelegen aan Oosterterpweg 20 te Wieringerwerf, ingediend. Voor de uitbreiding zal gebruik gemaakt worden van bestaande rechten voor intensieve veehouderij, over te hevelen vanaf een tweetal andere agrarische bedrijven binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Wieringermeer. De beoogde uitbreiding van de pluimveehouderij past niet binnen de uitgangspunten van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Om de beoogde uitbreiding planologisch mogelijk te maken, zal een (postzegel)bestemmingsplan voor het betreffende perceel voorbereid worden. Hiervoor geldt op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage 1994 een MER-beoordelingsplicht. Burgemeester en wethouders van Hollands kroon hebben op 15 oktober 2013 besloten dat er geen MER uitgevoerd hoeft te worden, omdat er geen bijzondere omstandigheden aan de orde zijn waardoor de voorgenomen activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zou kunnen veroorzaken. Het besluit en alle ter zake zijnde stukken liggen met ingang van 31 oktober 2013 tot en met 11 december 2013 ter inzage op het gemeentekantoor, De Verwachting 1 in Anna Paulowna, tijdens de openingstijden en daarbuiten na telefonische afspraak. De stukken zijn tevens digitaal in te zien via www.hollandskroon.nl. Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden die geen bezwaar of beroep tegen dit besluit in kunnen stellen, kunnen hun bezwaren kenbaar maken binnen de nog uit te voeren bestemmingsplanprocedure, waarvoor het MER-beoordelingsbesluit is genomen.

 

Deel dit artikel met buren en kennissen!

Redactie hollandskroonactueel.nl

Wij houden je op de hoogte van alle bekendmakingen vanuit de gemeente.

Andere bekendmakingen